Πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ το γ΄τρίμηνο του 2009
Περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2009, εκ των οποίων περισσότερες από 700.000 στην ευρωζώνη και αυτό παρά την έξοδο των μεγάλων οικονομιών από την ύφεση. Είναι το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης της απασχόλησης στην ΕΕ.
30
Περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, εκ των οποίων περισσότερες από 700.000 στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Eurostat.
Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται μειώθηκε κατά 0,5% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ.
Είναι το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης της απασχόλησης στην ΕΕ, μολονότι η ζώνη του ευρώ και η ΕΕ εξήλθαν κατά το τρίτο τρίμηνο από την ύφεση: Στην ευρωζώνη υπήρξε αύξηση 0,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η Επιτροπή προβλέπει ότι ο μέσος όρος της ανεργίας στην ευρωζώνη θα ανέλθει στο 9,5% φέτος, στο 10,7% το 2010 και στο 10,9% το 2011.
Σε όλους τους τομείς της οικονομίας (γεωργία, βιομηχανία, κατασκευαστικά έργα, εμπόριο και μεταφορές, οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες) καταγράφηκε μείωση της απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο, με εξαίρεση τον τομέα της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και της παιδείας, διευκρινίζει η Eurostat.
Το τρίτο τρίμηνο, 221,6 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνταν στην ΕΕ, εκ των οποίων 144,8 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκο Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442