Πέναλτι… ζεϊμπεκιά της Μπαρτσελόνα, παλικαρίσια νίκη της Ρεάλ
Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της primera division, καθώς η μεν Μπαρτσελόνα πήρε το ντέρμπι της Βαρκελώνης με 1-0 επί της Εσπανιόλ (με ανύπαρκτο πέναλτι), η δε Ρεάλ Μαδρίτης πήρε παλικαρίσια νίκη με 3-2 επί της Βαλένθια μέσα στο «Μεστάγια». Νίκη για την Μπιλμπάο.
Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της primera division, καθώς η μεν Μπαρτσελόνα πήρε το ντέρμπι της Βαρκελώνης με 1-0 επί της Εσπανιόλ (με ανύπαρκτο πέναλτι), η δε Ρεάλ Μαδρίτης πήρε παλικαρίσια νίκη με 3-2 επί της Βαλένθια μέσα στο «Μεστάγια».
Στο «Καμπ Νου», λοιπόν, ο Τσάβι… παραπάτησε στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, έπεσε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε εύστοχα και χάρισε την νίκη στην Μπαρτσελόνα.
Στο «Μεστάγια, η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Βίγια και Χοακίν ισοφάρισαν ισάριθμες φορές για τη Βαλένθια, για να έλθει ο Γκαράι να πετύχει το νικητήριο γκολ της «βασίλισσας» στο 83.
Επιστροφή στις νίκες για την Αθλέτικ Μπιλμπάο που νίκησε με 2-1 τη Σαραγόσα στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Primera Division και σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση με 23 βαθμούς. Η Σαραγόσα για ακόμα μία αγωνιστική αγνοεί τη νίκη συνεχίζοντας την κακή της πορεία στο πρωτάθλημα.
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κρατούσε τα ηνία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σαν Χοσέ να ανοίγει το σκορ στο 61ο λεπτό ενώ ο Σουασέτα στο 81ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Η Σαραγόσα προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε στις καθυστερήσεις με γκολ του Ντιόγκο.
Ο Τροσάρ σκόραρε στο 83′, το γκολ της Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε μέσω VAR και η Άρσεναλ έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τον τίτλο της Premier League (0-1)