Το Πακιστάν συνέλαβε 11 μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης
Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 11 μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης επειδή διέσχισαν παράνομα τα σύνορα με το Πακιστάν. Η σύλληψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση κατά των Φρουρών, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ.
Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 11 μέλη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης επειδή διέσχισαν παράνομα τα σύνορα με το Πακιστάν.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση Ιρανού διοικητή ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους άνδρες του να αντιμετωπίζουν τους τρομοκράτες εντός πακιστανικού εδάφους.
Οι Ιρανοί συνελήφθησαν στην περιοχή Μάσκελ στη μεθόριο με το Ιράν, οκτώ ημέρες μετά το θάνατο 42 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων έξι διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης, από επίθεση αυτοκτονίας στη νοτιοανατολική επαρχία του Ιράν Σιστάν-Μπαλουχιστάν.
Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση Τζουντολάχ (Στρατιώτες του Θεού), την οποία το Ιράν κατηγορεί ότι δρα με ορμητήριο το Πακιστάν.
«Είναι ένα σοβαρό θέμα. Ερευνούμε γιατί διέσχισαν τα σύνορα για να περάσουν στο έδαφός μας», δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας στην πακιστανική μεθόριο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Αλλος αξιωματούχος της πακιστανικής ασφάλειας δήλωσε ότι Ιρανοί μεθοριακοί αξιωματούχοι τους είπαν ότι οι 11 Ιρανοί πέρασαν κατά λάθος στο πακιστανικό έδαφος στη διάρκεια επιχείρησής τους κατά των μαχητών της Τζουντολάχ κοντά στα σύνορα.
Οι συλληφθέντες κρατούνται και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αφεθούν ελεύθεροι.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.