Στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο τέως πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ
Κατηγορίες εναντίον του τέως ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, απήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, έπειτα από μήνες ερευνών. Ο Ε.Ολμέρτ, που δηλώνει αθώος, κατηγορείται για απάτη, απιστία και φοροδιαφυγή την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.
Κατηγορίες εναντίον του τέως ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, απήγγειλε την Κυριακή ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, έπειτα από μήνες ερευνών.
Ο Ε.Ολμέρτ, που δηλώνει αθώος, κατηγορείται για απάτη, απιστία και φοροδιαφυγή την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.
Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι ο Ε.Ολμέρτ έλαβε μετρητά από Αμερικανό επιχειρηματία, προωθούσε τα συμφέροντα πελατών ενός δικηγόρου με τον οποίο είχε συνεργαστεί, και επέβαλλε διπλού ύψους φορολογία σε ανθρωπιστικές οργανώσεις του Ισραήλ.
Οι κατηγορίες εναντίον του Ε.Ολμέρτ, που αφορούν την περίοδο πριν καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, είχαν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του, και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί στις αρχές του 2008 (δύο μόλις χρόνια μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας του Ισραήλ).
Η απόφασή του να ιδιωτεύσει στόχευε στο «να καθαρίσει το όνομά του» από τις κατηγορίες.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους που πρώην πρωθυπουργός θα σταθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, και αν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει χρόνια φυλάκισης.
Ενδεικτικό του τι μπορεί να περιμένει τον πρώην πρόεδρο του Καντίμα αποτελούν οι πρόσφατες αποφάσεις ισραηλινών δικαστηρίων εναντίον πρώην υπουργών που κατηγορήθηκαν για διαφθορά, καταδικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινές τεσσάρων και πέντε χρόνων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας