Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η BMW θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2009

Η BMW θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2009

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επισήμως, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί στο Μόναχο, την απόφασή της να διακόψει την εμπλοκή της στη F1.

Η BMW επιβεβαίωσε, σήμερα το πρωί, την απόφασή της να διακόψει την εμπλοκή της στη Formula 1 στο τέλος του 2009.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται οκτώ μήνες μετά την αποχώρηση της Honda και ενόψει του 2010 το σπορ απομένει πλέον με μόλις τέσσερις κατασκευαστές – τις Ferrari, Mercedes-Benz, Renault και Toyota.


Σε αντίθεση με τη Honda, τα υψηλόβαθμα στελέχη της BMW δεν επικαλέστηκαν την παγκόσμια οικονομική κρίση για την απόφασή τους να διακόψουν τη χρηματοδότηση της BMW Sauber στο τέλος του έτους. Η προσπάθειά μας στη Formula 1 δεν είναι πλέον σημαντικό μέσο προβολής για εμάς τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Norbert Reithofer.


Μας πήρε τρία χρόνια να καθιερωθούμε ως κορυφαία ομάδα, αλλά ατυχώς δεν πετύχαμε τους στόχους μας φέτος δήλωσε ο Klaus Draeger, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος της μελλοντικής στρατηγικής της εταιρείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο