Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συναίνεση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας ζητά ο Γ.Παπαθανασίου

Συναίνεση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας ζητά ο Γ.Παπαθανασίου

Τομές και μεταρρυθμίσεις για «αποτελεσματικότερο και σύγχρονο καθεστώς στην αγορά εργασίας», προανήγγειλε επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου μιλώντας σε σχετική ημερίδα της ΟΚΕ, ζητώντας διάλογο, υπευθυνότητα και συναίνεση για την επίτευξη του στόχου αυτού.

93

Τομές και μεταρρυθμίσεις για «αποτελεσματικότερο και σύγχρονο καθεστώς στην αγορά εργασίας», προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου μιλώντας σε σχετική ημερίδα της ΟΚΕ, ζητώντας διάλογο, υπευθυνότητα και συνέναινεση για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης, οφείλουμε να κρατάμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε από τώρα για τις νέες προκλήσεις στον τομέα της απασχόλησης. Οφείλουμε κυρίως να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική. Μια οικονομία που θα ευνοεί τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» είπε ο υπουργός στην ημερίδα της Οικονομικης και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

»Ο στόχος για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, περνάει μέσα από ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, μακριά από τις αγκυλώσεις του χθες. Ένα σύστημα το οποίο θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της οικονομίας της γνώσης και θα παρέχει σε κάθε νέο τα σωστά εφόδια για να σταδιοδρομήσει στην αγορά εργασίας» τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από την κρίση, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, παρά το ότι αρκετοί διεθνείς οργανισμοί και οικονομολόγοι κάνουν λόγο για τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, η επιφυλακτικότητα ως προς την εξέλιξη της κρίσης παραμένει».

Ακόμη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ύψους 3,2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης. «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε, με ενεργητικές πολιτικές, τις θέσεις εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας» είπε.

Ο Γ.Παπαθανασίου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει «χωρίς εκπτώσεις και παζάρια» και αψηφώντας «το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος».

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρ.Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι «για να περιορισθούν οι συνέπειες της κρίσης και να στηριχθεί η απασχόληση, η χώρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη μετασχηματισμό του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου που ακολουθεί, με αναθεωρήσεις στη σχέση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και την ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργία της αγοράς και τη δημόσια εποπτεία».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, Λούκα Κατσέλη, ανφέρθηκε από την πλευρά της σε εσφαλμένες πολιτικές, όπως, μευαξύ άλλων, την αναποτελεσματική τη διαχείριση του Γ ΚΠΣ, δημοσιονομική πολιτική με απαξίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, συστηματική υπέρμετρη επιβάρυνση της εργασίας σε σχέση με το κεφάλαιο.

Στον αντίποδα, δήλωσε η Λ.Κατσέλη, σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, η ενίσχυση της απασχόλησης μέσω αποτελεσματικότερης παιδείας, και η ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου και εποπτείας σε όλες τις αγορές, και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο