Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Η ΑΕΚ φαβορί για τη νίκη στο ντέρμπι τόνισε ο Μπλάνκο

Η ΑΕΚ φαβορί για τη νίκη στο ντέρμπι τόνισε ο Μπλάνκο

Φαβορί έχρισε την ΑΕΚ για τη νίκη στον «τελικό» της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό ο Ισμαέλ Μπλάνκο σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο αργεντινός φορ της Ένωσης τόνισε πως «θα είναι δύσκολο ματς», αλλά συμπλήρωσε οτι «εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς, είναι στο χέρι μας η νίκη» που θα δώσει στην ομάδα την προνομιούχο 2η θέση. Επίσης ξεκαθάρισε οτι θα παραμείνει στην ΑΕΚ, τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του.

89

Φαβορί έχρισε την ΑΕΚ για τη νίκη στον «τελικό» της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό ο Ισμαέλ Μπλάνκο σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο αργεντινός φορ της Ένωσης τόνισε πως «θα είναι δύσκολο ματς», αλλά συμπλήρωσε οτι «εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς, είναι στο χέρι μας η νίκη» που θα δώσει στην ομάδα την προνομιούχο 2η θέση. Επίσης ξεκαθάρισε οτι θα παραμείνει στην ΑΕΚ, τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Μπλάνκο στον «NOVAΣπορFM»:

Για την αργεντίνικη «παροικία» της Αθήνας, τόνισε:

«Υπάρχουν πολλοί αργεντινοί στην Αθήνα. Δεν μπορείς να έχεις φιλικές σχέσεις με όλους. Εγώ κάνω παρέα κυρίως με τους συμπατριώτες μου που αγωνίζονται στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κάποια παράδοση να συναντιόμαστε και να τρώμε μαζί.

»Με τον Λέτο και τον Μπελούτσι έχουμε φάει κάποιες φορές, αλλά δεν είναι κάποια συγκεκριμένη συνήθεια. Ίσως υπήρχαν και κάποια αρνητικά σχόλια αν μας έβλεπαν συνέχεια μαζί.

»Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι κάθε ομάδας είναι πολύ φανατικοί και πιστοί στην ομάδα τους και ίσως δεν μπορούν να το δεχτούν εύκολα αυτό».

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, είπε:

«Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Πιστεύω πως θα γίνει ένα όμορφο ματς. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ την πρώτη θέση. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εμείς θέλουμε μόνο τη νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός αρκείται και στην ισοπαλία.

»Είναι ένα ντέρμπι, ένας τελικός. Πιστεύω πως εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς, είναι στο χέρι μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα, να παλέψουμε. Όλα είναι με το μέρος μας. Παίζουμε στην έδρα μας με τους φιλάθλους στο πλευρό μας.

»Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη, γιατί άλλο αποτέλεσμα δεν μας εξυπηρετεί. Μακάρι να σκοράρω, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα. Ας σκοράρει οποιοσδήποτε».

Για τους αμυντικούς που τον έχουν δυσκολέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε:

«Ολοι οι αμυντικοί ήταν σκληροί. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και αρκετοί ήταν εκείνοι που με δυσκόλεψαν. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος δέχτηκα πολλά χτυπήματα.

»Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλες οι ομάδες προσπαθούν και για να πάνε μπροστά χρειάζονται καλή άμυνα. Πιστεύω πως όλοι οι αμυντικοί είναι καλοί».

Για το τατουάζ με το όνομα του παιδιού του στα ελληνικά, ανέφερε: «Μου αρέσουν τα τατουάζ. Μου ήρθε αυτή η ιδέα ξαφνικά και το έκανα πράξη».

Για το αν θα άφηνε την ΑΕΚ για κάποια άλλη ελληνική ομάδα, ξεκαθάρισε: «Θα μείνω στην ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό οι διοικούντες αποφασίζουν».

Για το ποιος είναι ο ιδανικός παρτενέρ από το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε:

«Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει ο Κόκε, αλλά και ο Ντιόγο. Είναι δύσκολο να πω…»

Για το τι έφταιξε και η ΑΕΚ άργησε να βρει το καλό της εαυτό, τόνισε:

«Το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί παίκτες και ήρθαν πολλοί καινούργιοι. Μας κόστισε σε χρόνο το γεγονός αυτό. Δεν καταλαβαίναμε αυτό που μας ζητούσε ο προπονητής μας τότε κι έτσι δυστυχώς δεν μπορούσαμε από την αρχή να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Τώρα γίναμε ομάδα, αλλά αυτό άργησε να γίνει».

Για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το Κύπελλο, είπε:

«Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με όμορφο θέαμα. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από εκεί που πανηγυρίζαμε το 3-2, νιώσαμε πως χάσαμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας.

»Έβλεπα το ματς αυτό σαν μια ευκαιρία για μια ρεβάνς για την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό πέρυσι. Από τη στιγμή που κέρδισε ο Ολυμπιακός σημαίνει πως ήταν καλύτερος».

Για το αν λείπουν από την ΑΕΚ οι προσωπικότητες, σχολίασε:

«Πέρυσι υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές με βάρος ως προσωπικότητες, που έκαναν τους άλλους να τους σέβονται μέσα κι έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν θεωρώ πως είμαι ηγέτης, δεν έχω αυτό το ρόλο, είμαι ένας παίκτης όπως και οι άλλοι.

»Πιστεύω πως ποτέ δεν θα είμαι ηγέτης. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Δεν θεωρώ όμως ότι ακόμη και σε αρκετά χρόνια από σήμερα θα είμαι ηγέτης.

»Το σημαντικό είναι να υπάρχουν παίκτες με εμπειρία που μπορούν να βοηθούν τους άλλους μέσα στην ομάδα. Φέτος στην ΑΕΚ έχουμε τους αρχηγούς που είναι ηγέτες, ενώ κι όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική τους ομάδα έχουν αυτά τα στοιχεία

Τέλος, για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, είπε: «Θεωρώ πως εμείς πήραμε το πρωτάθλημα πέρυσι. Ότι δεν σηκώσαμε το τρόπαιο, είναι άλλο θέμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies