Στα 4,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Αγροτικής Ασφαλιστικής το α τρίμηνο
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ανήλθαν σε 4,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το α τρίμηνο του περσινού έτους, καταγράφοντας αύξηση κατά 118,5%.
93
Σε 5,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής το πρώτο τρίμηνο του 2009, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 118,5%.
Ειδικότερα, σε 4,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έναντι 1,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Αύξηση 14,4% σημείωσε στην παραγωγή ασφαλίστρων έναντι 2,9% του μέσου όρου της Αγοράς, φτάνοντας στα 61,2 εκατ. ευρώ έναντι 53,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 124%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το α τρίμηνο του περσινού έτους.
Επίσης, το σύνολο των αποζημιώσεων που κατεβλήθη σε πελάτες της, ανήλθε στα 31,4 εκατ. ευρώ, έναντι 27,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15,6%.
Αντίθετα, οι λειτουργικές δαπάνες παρουσίασαν μείωση 34,3%, φθάνοντας στα 9,4 εκατ. ευρώ, έναντι 14,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχο περυσινή περίοδο, η οποία συμπεριελάμβανε την έκτακτη επιβάρυνση των 3,4 εκατ. ευρώ, από παρακρατούμενους φόρους προηγούμενων ετών.
Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας αρχίζει να βελτιώνεται και αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την καθαρή θέση της Εταιρίας μέσα στην τρέχουσα χρήση, που για το α τρίμηνο ανήλθε στα 28,1 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442