Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
F1: Η McLaren ενώπιον της FIA για δυσφήμιση του σπορ

F1: Η McLaren ενώπιον της FIA για δυσφήμιση του σπορ

F1: Η McLaren ενώπιον της FIA για δυσφήμιση του σπορ

Στις 29 Απριλίου 2009 η McLaren θα παρουσιαστεί ενώπιον του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport για να καταθέσει σχετικά με κατηγορίες που της απάγγειλε η FIA ότι δυσφήμισε τη Formula 1, παρέχοντας «παραπλανητικές πληροφορίες» στους αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστραλίας για το θέμα των προσπεράσεων μεταξύ του Lewis Hamilton και του Jarno Trulli στον αγώνα της Μελβούρνης.


Η McLaren κατηγορείται ότι παρείχε τις παραπλανητικές πληροφορίες και ότι συμβούλευσε τον L. Hamilton να κάνει το ίδιο στην κατάθεσή της στους αγωνοδίκες τόσο την 29η Μαρτίου όσο και τη 2α Απριλίου 2009, καθώς και ότι δεν αποπειράθηκε να διορθώσει την κατάσταση παρότι γνώριζε πως οι πληροφορίες της οδήγησαν σε τιμωρία άλλου συναθλητή (του J. Trulli). Αν τιμωρηθεί, κινδυνεύει με πρόστιμο ή με αποκλεισμό ορισμένων αγώνων.


Στο τριήμερο του GP Μαλαισίας η McLaren παραδέχθηκε ότι ήταν ψευδείς οι πληροφορίες που παρείχε στους αγωνοδίκες της Μελβούρνης και έριξε την πλήρη ευθύνη στον αγωνιστικό της διευθυντή, Dave Ryan (αριστερά στη φωτογραφία), θέτοντάς τον σε διαθεσιμότητα. Μόλις έγινε γνωστό ότι θα παρουσιαστεί ενώπιον του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport, η McLaren ανακοίνωσε την πλήρη αποδέσμευση του D. Ryan.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο