Νέα επίθεση Παλαιστινίου με εκσκαφέα στην Ιερουσαλήμ
Παλαιστίνιος οδηγός εκσκαφέα χτύπησε περιπολικό της αστυνομίας και ένα λεωφορείο χωρίς επιβάτες σε κεντρικό δρόμο της Ιερουσαλήμ πριν πέσει νεκρός από πυροβολισμούς. Ο οδηγός φέρεται να είναι Αραβας κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου το Ισραήλ σχεδιάζει κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κατοικιών.
51
Παλαιστίνιος οδηγός εκσκαφέα χτύπησε περιπολικό της αστυνομίας και ένα λεωφορείο χωρίς επιβάτες σε κεντρικό δρόμο της Ιερουσαλήμ πριν πέσει νεκρός από πυροβολισμούς.
Στην καμπίνα του φορτηγού βρέθηκε ένα ανοιχτό Κοράνι. Ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν Αραβας εργαζόμενος σε οικοδομή που κατά πληροφορίες κατοικούσε με την οικογένειά του στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αναχώρηση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τη Μέση Ανατολή.
Σε συνάντησή της την Τετάρτη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική Όχθη, η Κλίντον έκανε αναφορά στις σχεδιαζόμενες κατεδαφίσεις επικρίνοντας το Ισραήλ για παραβίαση του «οδικού χάρτη».
Η Χαμάς επικρότησε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «φυσική απάντηση» στην σχεδιαζόμενη κατεδάφιση των σπιτιών Παλαιστινίων στην αραβική Ανατολική Ιερσουαλήμ και στην επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ ήταν μια φυσική απάντηση στην επίθεση εναντίον του λαού μας. Ο σιωνιστής εχθρός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτός και μόνο φέρει την ευθύνη για τον εκτοπισμό του λαού μας από την Ιερουσαλήμ και για τους φόνους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη» δήλωσε ο Μουσίρ αλ-Μάσρι, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς οδηγού διερχόμενου ταξί. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόσενφελντ δήλωσε ότι ο οδηγός πυροβολήθηκε από αστυνομικούς.
Στις 2 Ιουλίου 2008, ένας Παλαιστίνιος είχε σκοτώσει τρεις Ισραηλινούς και είχε τραυματίσει άλλους 45, ρίχνοντας το φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε ένα λεωφορείο και σε αυτοκίνητα, στην Ιερουσαλήμ. Τρεις εβδομάδες αργότερα, είχε πραγματοποιηθεί μία παρόμοια επίθεση, και ο οδηγός του οχήματος είχε επίσης πυροβοληθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442