Συγγνώμη ζήτησε ο επίσκοπος-αρνητής του Ολοκαυτώματος
Απολογήθηκε για τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο καθολικός επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, με επιστολή του προς το Βατικανό, που δημοσιοποιήθηκε από το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Zenit.
91
Απολογήθηκε για τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο καθολικός επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, με επιστολή του προς το Βατικανό, που δημοσιοποιήθηκε από το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Zenit.
Ο επίσκοπος Γουίλιαμσον, που έφθασε την Πέμπτη στη Βρετανία, αφού ανακηρύχτηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αργεντινή, αναφέρει στην επιστολή του ότι λυπάται για τον «πόνο» που προκάλεσε «πρώτα στην Εκκλησία και μετά στους επιζώντες και στους γονείς των θυμάτων που υπέφεραν πολλές άδικες υπό το Τρίτο Ράιχ».
«Ζητώ συγγνώμη ενώπιον του Θεού από όλους τους ανθρώπους που πραγματικά ενοχλήθηκαν από αυτά που είπα», προστίθεται στην επιστολή και επισημαίνει ότι «απλώς εξέφρασε την άποψη ενός μη ιστορικού».
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επίσκοπος Γουίλιαμσον είχε αρνηθεί σε συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα και ότι «μέχρι 300.000 εβραίοι θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και η Αγία Έδρα κάλεσε τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον να ανακαλέσει «δημόσια και χωρίς διφορούμενα» τη δήλωσή του για να συνεχίσει να είναι μέλος της Καθολικής Εκκλησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442