Στην Ολλανδία αποπέμπεται ο ακροδεξιός πολιτικός, μετά από κράτησή του στο Χίθροου
Στην Ολλανδία επιστρέφει ο ακροδεξιός βουλευτής Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όταν αγνόησε εντολή απαγόρευσης εισόδου του στη Βρετανία. Ο Βίλντερς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για υποκίνηση μίσους εξαιτίας ταινίας που εξισώνει το Ισλάμ με τη βία και το φασισμό.
91
Στην Ολλανδία επιστρέφει ο ακροδεξιός βουλευτής Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όταν αγνόησε εντολή απαγόρευσης εισόδου του στη Βρετανία. Ο Βίλντερς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για υποκίνηση μίσους εξαιτίας ταινίας που εξισώνει το Ισλάμ με τη βία και το φασισμό.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης ανέκριναν τον Γκ.Βίλντερς στο αεροδρόμιο του Χίθροου και αποφάσισαν να τον αποπέμψουν πίσω στη χώρα του.
Στο αεροδρόμιο μετέβη και ο Ολλανδός πρέσβης στη Βρετανία για να εκφράσει την αντίρρηση της ολλανδικής κυβέρνησης στην απαγόρευση εισόδου του βουλευτή στη χώρα.
Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ο Γκερτ Βίλντερς αναχώρησε τελικά για την πατρίδα του.
Η Βρετανία είχε εκφράσει φόβους ότι η παρουσία του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, μιας και η αμφιλεγόμενη ταινία Fitna του βουλευτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο.
Ο αρχηγός του ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας είχε κληθεί να παρουσιάσει στη Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία την ταινία του. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο του Γκερ Βίλντερς στη χώρα επικαλούμενο λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε «δειλή» την ενέργεια της βρετανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι πρέπει να επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης και είχε ήδη πει ότι θα μεταβεί στην Βρετανία παρά την απαγόρευση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442