Απέπλευσε το πλοίο «Αρίων» με ανθρωπιστική βοήθεια για την αποκλεισμένη Γάζα
Αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι της Λάρνακας το υπό ελληνική σημαία σκάφος «Αρίων», το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας. Ακτιβιστές, γιατροί και δημοσιογράφοι επιβαίνουν στο σκάφος.
Αναχώρησε γύρω στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι της Λάρνακας το υπό ελληνική σημαία σκάφος «Αρίων», το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο απόπλους του σκάφους που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα» κατέστη δυνατός αφότου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του πλοίου, το οποίο είχε αναγκαστεί τη Δευτέρα να επιστρέψει εσπευσμένα στη Λάρνακα λόγω βλάβης λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του.
O εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος τόνισε ότι κάθε νόμιμη δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να είναι ελεύθερη.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ηελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρως και εγκαίρως ενημερώσει και επιστήσει την προσοχή των επικεφαλής και όσων συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για τους σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας που ενέχει η σχεδιαζόμενη ενέργειά τους η οποία συνεπάγεται διέλευση από την θαλάσσια κλειστή στρατιωτική ζώνη που έχει καθορίσει το Ισραήλ στην περιοχή της κρίσης.
O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβαινόντων στο πλοίο, αλλά και για να κρατήσει ανοιχτή τη δίοδο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η αποστολή είναι απολύτως ειρηνική και δεν απειλεί κανέναν και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων, όχι μόνο γιατί έχει την υποχρέωση, αλλά και για να δείξει ότι η Μεσόγειος μπορεί να είναι μία θάλασσα ειρήνης
Στο πλοίο«Αρίων, Spirit of Humanity» επιβαίνουν ακτιβιστές, γιατροί και δημοσιογράφοι.
Λόγωδιαδικαστικών προβλημάτων και επαγγελματικών υποχρεώσεων τα μισά από τα 29 μέλη της αποστολής αποχώρησαν, ανάμεσά τους η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.
Συλλογή υπογραφών
Στο Διαδίκτυο πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών για την αποστολή στηνΙσραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα ενός κειμένου, στο οποίο διατυπώνεται το αίτημα να καταπλεύσει το πλοίο ασφαλές στη Γάζα και να μην παρεμποδιστεί η ανθρωπιστική αποστολή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπογράψουν ηλεκτρονικά το κείμενο στην εξής διεύθυνση: http://www.gopetition.com/online/24476.html
* Ισραηλινά πολεμικά πλοία διέταξαν το ιρανικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα να εγκαταλείψει την περιοχή. Το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 45 μιλιών από τη Γάζα και δέχεται προειδοποιήσεις να εγκαταλείψει την περιοχή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας