Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επτά πυροβολισμοί κατά κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κατεχάκη

Επτά πυροβολισμοί κατά κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κατεχάκη

Κλούβα των ΜΑΤ, που βρισκόταν σε φανάρι στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη στην περιοχή του Γουδή, δέχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης πυροβολισμούς. Αρχικά εντοπίστηκαν δύο τμήματα βολίδων, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm, που παραπέμπουν σε Καλάσνικοφ ή G3. Αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλους πέντε κάλυκες.

53

Κλούβα των ΜΑΤ, που βρισκόταν σε φανάρι στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη στην περιοχή του Γουδή, δέχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης πυροβολισμούς.

Νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν δύο τμήματα βολίδων, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm. Τα φυσίγγια αυτά παραπέμπουν σε όπλο Καλάσνικοφ ή σε G3. Αργότερα εντοπίστηκαν άλλοι πέντε κάλυκες των 7,62 mm.

Το λεωφορείο μετέφερε 20 άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και όπως διαπίστωσαν είχε σκάσει το ένα από τα λάστιχα του οχήματος.

Από την πρώτη εξέταση που έγινε στην κλούβα των ΜΑΤ φάνηκε ότι το λάστιχο είχε σκάσει από σφαίρα, ενώ άλλη μία βολίδα βρέθηκε καρφωμένη στη μηχανή του οχήματος, στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

Από τα πυρά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, που διενεργούν αυτοψία στην περιοχή, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις συνδέουν τους πυροβολισμούς με το παλιό πολυβολείο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Πάντως, η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται ως προς τα τμήματα των βολίδων αλλά και για την ανεύρεση κι άλλου υλικού, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια ενέργεια σε βάρος αστυνομικού οχήματος.

* Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι άγνωστος τηλεφώηνησε στο ειδησεογραφικό portal Zougla.gr, αναφέροντας ότι η οργάνωση «Λαϊκή Δράση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Τα σχόλια των κομμάτων

«Το περιστατικό ερευνάται», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Οι άνδρες της διμοιρίας πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους».

«Ξεκάθαρη και ακριβή ενημέρωση» για το περιστατικό ζήτησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη,τονίζοντας ότι τόσο η ΕΛΑΣ, όσο καιο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τουςγια την ασφάλεια των πολιτών.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, μέσω του Μάκη Μαΐλη, τονίζει με ανακοίνωσή του: «Οι προβοκάτσιες κατά του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να επαγρυπνούν».

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι αδιανόητα φαινόμενα οι πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα προχτές στον κ.Καραμανλή στη Βουλή ότι μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για τη Δημοκρατία και από τους κουκουλοφόρους είναι να περάσουμε στην αυτοδικία. Το όχημα των ΜΑΤ δέχτηκε σχεδόν 10 σφαίρες. Γιατί τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, ο καθένας ευκόλως αντιλαμβάνεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο