Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
Ραντεβού στις 12:00 έχουν δώσει οι αγρότες της Λάρισας στα Τέμπη, προκειμένου να συντάξουν ένα ψήφισμα προς την κυβέρνηση με τα προβλήματα του κλάδου. Μπλόκα αναμένεται να στήσουν στους κόμβους Πετριτσίου και Κερδυλλίων, στη Γέφυρα του Στρυμόνα οι αγρότες των Σερρών.
53
Ραντεβού στις 12:00 έχουν δώσει οι αγρότες της Λάρισας στα Τέμπη, προκειμένου να συντάξουν ένα ψήφισμα προς την κυβέρνηση με τα προβλήματα του κλάδου. Μπλόκα αναμένεται να στήσουν στους κόμβους Πετριτσίου και Κερδυλλίων, στη Γέφυρα του Στρυμόνα οι αγρότες των Σερρών.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι Σερραίοι αγρότες άφησαν ελεύθερη τη διέλευση οχημάτων από τον κόμβο Πετριτσίου, που είχαν αποκλείσει από το απόγευμα με τα τρακτέρ τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από το πρωί της Τρίτης και οι αγρότες σκοπεύουν να ξανακλείσουν τον κόμβο Πετριτσίου, αλλά και τον κόμβο Κερδυλλίων.
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της Δευτέρας δημιουργήθηκαν φραστικά επεισόδια μεταξύ οδηγών και αγροτών επειδή οι τελευταίοι είχαν κλείσει τη δίοδο για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Οι αγρότες ζητούν -μεταξύ άλλων- παράταση της ευρωπαϊκής επιδότησης για τον καπνό έως το 2013, μείωση του ΦΠΑ και 50 ευρώ επιδότηση ανά στρέμμα για την καλλιέργεια βαμβακιού και δημητριακών.
Στη Θεσσαλία οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.
Η Συντονιστική Επιτροπή της ΕΑΣ Λάρισας κάλεσε στα Τέμπη τις Επιτροπές αγροτών, που κινητοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να εκδώσουν κοινό ψήφισμα, που θα αποσταλεί στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να εξετάσουν η δυνατότητα πανελλαδικού συγχρονισμού σε ό,τι αφορά τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους
- Τρίμηνο-φωτιά για τα εργασιακά: Θα φέρει ο «κούκος» της Κοινωνικής Συμφωνίας την άνοιξη στους μισθούς;
- Από την Γροιλανδία, έως την Ουκρανία – Η αμήχανη Ευρώπη στις «μυλόπετρες» της Realpolitik του Τραμπ
- Δίχτυ προστασίας για τα ελληνικά προϊόντα από τη Mercosur
- Τα βαριά πρόστιμα «έκοψαν» το ποτό
- Υπάρχουν πόλεις που έχουν χάσει τελείως τον χαρακτήρα τους; Μια νέα μελέτη μας δίνει απαντήσεις
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442