Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παραπέμπεται σε δίκη ο 33χρονος που σκότωσε οδηγό λεωφορείου το Μάιο στη Σίνδο

Παραπέμπεται σε δίκη ο 33χρονος που σκότωσε οδηγό λεωφορείου το Μάιο στη Σίνδο

Με συνολικά 11 κατηγορίες παραπέμπεται στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 33χρονος τοξικομανής που σκότωσε τον περασμένο Μάιο με το υπηρεσιακό περίστροφο που νωρίτερα αφαίρεσε από αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. 59χρονο οδηγό αστικού λεωφορείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

103

Με συνολικά 11 κατηγορίες παραπέμπεται στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 33χρονος τοξικομανής που σκότωσε τον περασμένο Μάιο με το υπηρεσιακό περίστροφο που νωρίτερα αφαίρεσε από αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. 59χρονο οδηγό αστικού λεωφορείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που παραπέμπει με βούλευμά του τον 33χρονο σε δίκη, δεν κάνει δεκτό τον ισχυρισμό του δράστη περί μειωμένου καταλογισμού λόγω τοξικομανίας και ψυχικής υπερδιέγερσης όταν αυτός τέλεσε το έγκλημα, επισημαίνοντας -με βάση και το πόρισμα της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης- ότι «βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αποφάσισε να σκοτώσει τον οδηγό του αστικού λεωφορείου».

Όλα ξεκίνησαν κατά τη μεταγωγή του 33χρονου με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στο Τμήμα Ασφάλειας Εχεδώρου, έπειτα από τη σύλληψή του για κλοπή πορτοφολιού.

Ο δράστης κατάφερε να αρπάξει το υπηρεσιακό περίστροφο ενός εκ των δύο αρχιφυλάκων που τον συνόδευαν και να αποδράσει από το περιπολικό.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να διαφύγει -καταδιωκόμενος από περιπολικά- με επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποιούσε υπό την απειλή του όπλου.

Κάποια στιγμή επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, όπου ο οδηγός του επιχείρησε να τον αφοπλίσει και να τον ακινητοποιήσει. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί πάλη μεταξύ των δύο ανδρών και ο 33χρονος να πυροβολήσει από απόσταση ενός μέτρου τον άτυχο οδηγό.

Ακολούθως ο δράστης εν μέσω ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς, κατάφερε διαδοχικά να επιβιβαστεί σε περιπολικό της αστυνομίας, που είχε τα κλειδιά στη μηχανή, και μετά υπό την απειλή του όπλου σε άλλο Ι.Χ. εξαναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να τον οδηγήσει μέχρι την περιοχή Διαλογής Κορδελιού όπου εγκλωβίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάιο, καταδίκασε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και τεσσάρων μηνών τον αστυνομικό που έχασε το όπλο του, ενώ επέβαλε οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον δεύτερο αστυνομικό που επέβαινε στο περιπολικό και ήταν κατηγορούμενος μόνο για την απόδραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο