«Ερχονται αλλαγές» δηλώνουν μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού
Ο Γιώργος Νίκας, ένας από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη, τα οποία θα διορθωθούν τον Ιανουάριο. Ο Νίκας αναφερόμενος στην εμφάνιση κόντρα στην Ανόρθωση, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τραγικό», ενώ κατέληξε πως «η φετινή χρονιά θα είναι πετυχημένη». Επεισοδιακή Γ.Σ. με εκνευρισμό Παύλου.
Ο Γιώργος Νίκας, ένας από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA 103,3» παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στον Παναθηναϊκό, τα οποία θα διορθωθούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Νίκας αναφερόμενος στην εμφάνιση των «πρασίνων» στο ματς με την Ανόρθωση, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τραγικό», ενώ κατέληξε πως «η φετινή χρονιά θα είναι πετυχημένη».
«Δεν θα κάτσουμε να κριτικάρουμε αυτό που έγιναν στο χθεσινό ματς. Υπάρχει διοικητικό συμβούλιο που στο τέλος της περιόδου θα κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Εχουν αλλάξει τα πράγματα στον Παναθηναϊκο και δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο.
»Σαν οπαδός του Παναθηναϊκού συμφωνώ ότι έγιναν λάθη, αλλά σαν μέλος των μετόχων θα τα κρίνω όλα στο τέλος. Ηταν ένα τραγικό αποτέλεσμα στην Κύπρο,, ήταν μια κακή βραδιά. Τίποτα δεν δούλεψε, δυο παίκτες φάνηκαν χθες και όταν φαίνονται μόνο δυο είναι φυσικό να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».
Σχολιάζοντας αν τα κενά της ομάδας καλύφθηκαν με τα χρήματα που διατέθηκαν για μεταγραφές, είπε: «Παρότι ήταν πολύ κακή η εμφάνιση, θέλω να το δω σαν μια κακή παρένθεση.
»Δεν θα έλεγα ότι είδαμε κάτι το εξαιρετικό στα προηγούμενα ματς από τον Παναθηναϊκό που θα μου δίνει κουράγιο, αλλά όλα αυτά θα κριθούν στο τέλος. Την μεταγραφική περίοδο που έρχεται θα γίνουν οι αλλαγές που κρίνει ο προπονητής και οι υπεύθυνοι της ομάδας.
»Κάθε σοβαρός οπαδός μιας ομάδας που θέλει να λέγεται μεγάλη δεν μπορεί να περιμένει σπασμωδικές αντιδράσεις. Έχουμε πάρει έναν μεγάλο προπονητή που προσαρμόζεται και κολυμπάει στα βαθιά σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό.
»Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Με προβλημάτισε η απόδοση της ομάδας, αλλά να μην παραβλέπουμε ότι η Ανόρθωση έκανε πολύ καλό παιχνίδι.
»Δεν θέλω να μεγαλοποιήσω την Ανόρθωση, αλλά ούτε και να την μειώσω. Είχαν τρομερό πάθος τους έβγαιναν οι φάσεις. Το αυτογκόλ μας καταρράκωσε την ψυχολογία, ήταν κακή η εμφάνιση, ενώ είμασταν και τρομερά άτυχοι».
Επίσης ο Νίκας υποστήριξε πως στο τέλος η χρονιά θα είναι πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό. «Η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και θα γίνει ακόμη καλύτερο. Θα δέσει η ομάδα. Στον Παναθηναϊκό έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.
»Υπάρχει θετική αύρα στον κόσμο και αυτή είναι η κινητήρια δύναμη. Εγώ έχω υπομονή και ελπίζω ο κόσμος να το αντιμετωπίσει έτσι,. Δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο των αντιπάλων μας που χαίρονται αυτή τη στιγμή.
»Δεν πρέπει να να πετάμε στα σύννεφα, Έχουμε δουλειά για να οδηγήσουμε τον Παναθηναϊκό στη κορυφή της Ευρώπης Θέλει δουλειά για ένα και δυο χρόνια ακόμη».
Για το «φλέγον» θέμα των μεταγραφών, τόνισε: «Υπάρχουν υπεύθυνοι για τς μεταγραφές, Οι Αντωνίου και Τεν Κάτε κάνουν ότι μπορούν για το καλύτερο. Ο Αντωνίου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση στην Κύπρο, όπως και όλοι μας.
»Το θέαμα ήταν απελπιστικό. Προσπαθώ να βγάλω αυτό το ματς από το μυαλό μου σαν να μην έγινε ποτέ. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι γίνεται πολύ αυστηρή αυτοκριτική, τα κρατάμε μεταξύ μας για να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην ομάδα».
Καταλήγοντας, ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, ανέφερε: «Εκεί θα κριθούμε αν έχουμε πετάξει την μιζέρια, την γκρίνια, την αρρώστια. Ελπίζω να μην φανούν όλα αυτά στα επόμενα παιχνίδια. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα επανέλθω σε αυτά αν δω ότι όλα όσα γίνονται δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Και πιστεύω ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Για το χθεσινό αποτέλεσμα δεν φταίει ένας άνθρωπος».
Επεισοδιακή Γ.Σ. με εκνευρισμό Παύλου
Καμία επίσημη τοποθέτηση δεν υπήρξε στην σημερινή προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ, που είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Το παρών από τους «ηγέτες» της πολυμετοχικότητας έδωσε μόνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος που δεν αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας.
Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ, φτάνοντας στο χώρο και βλέποντας πως είναι ο μοναδικόςπαρόντας από τους μεγαλομετόχους, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.
Όταν ρώτησε τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Βεκρή, πού είναι οι υπόλοιποι, έλαβε την απάντηση πως έχουν εξουσιοδοτήσει άλλους να τους εκπροσωπήσουν. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε «τότε εξουσιοδοτώ κι εγώ άλλον» και αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος.
Η συνέλευση που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά είχε τυπικό χαρακτήρα και ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε και πέρασε η αλλαγή των γραφείων της ΠΑΕ, από την Ηρώδου Αττικού 12Α στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Κηφισίας.
Εξελίξεις και σίγουρα τοποθετήσεις για την μέχρι πορεία του συλλόγου αλλά και των επιλογών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θα υπάρξουν στις 13 του μήνα που θα γίνει η «πρώτη» συνέλευση στα νέα γραφεία, εκεί που θα δώσουν το παρών όλοι οι μέτοχοι.
Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και με τις προηγούμενες ΚΕΔ, έτσι και επί Λανουά δεν ορίζονται σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Άρα επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο και με την τωρινή κατάσταση