Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μιλά η Αλ.Παπαρήγα, αναφερόμενη στα σκάνδαλα

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μιλά η Αλ.Παπαρήγα, αναφερόμενη στα σκάνδαλα

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης έκανε λόγο η Αλ.Παπαρήγα αναφέρομενη στο θέμα των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βαρύτατα πολιτικές» τις ευρωεκλογές.

30

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρομενη στο θέμα των σκανδάλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι τα σκάνδαλα έρχονται στην επικαιρότητα με τη μορφή «διατεταγμένης υπηρεσίας» προκειμένου να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, χωρίς ωστόσο να γίνει τίποτα.

«Σκάνδαλο υπάρχει. Τα περισσότερα σκάνδαλα είναι νόμιμα, υπάρχει σύνδεση κράτους και μονοπωλίων. Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων συμβαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ανέδειξε το ΚΚΕ πριν χρόνια και δεν έγινε θέμα. Γιατί τώρα έγινε θέμα;» αναρωτήθηκε η κα Παπαρήγα.

«Ο πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος στην 73η ΔΕΘ», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους.

«Να ξεμπερδεύουμε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προβλήματα, διότι δεν μπορούν να περνούν τις πολιτικές τους με την ευκολία, που το έκαναν στο παρελθόν. Δεν μπορούν να «χειραγωγούν», όπως παλιά, τους πολίτες. Μπορεί να αποσπούν την ψήφο τους, αλλά δεν έχουν την εμπιστοσύνη τους.

Για τη ΝΔ είπε ότι δεν «εξαγνίστηκε» όσο ήταν στην αντιπολίτευση και για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έγινε «λευκή περιστερά», στα χρόνια, που είναι αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε «βαρύτατα πολιτικές» τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι το κόμμα θα δώσει πολιτικό χαρακτήρα στις ευρωκλογές του Ιουνίου.

Εξέφρασε δε τη σιγουριά ότι το κόμμα θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από το 18ο συνέδριο του και αυτό θα το βοηθήσει να δώσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι με τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει συμμαχία και σημείωσε πως ο ΣΥΝ θέτει το ζήτημα της συνεργασίας για προεκλογικούς λόγους.

Το πρωί η Γ.Γ. του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» ενώ μετά τη συνέντευξη Τύπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της «Siemens».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο