Συγκλονιστική πρόκριση των ΗΠΑ στον τελικό με 3-2 επί της Ρωσίας και τώρα… Βραζιλία
Η ανατροπή των Ρώσων δεν ολοκληρώθηκε και οι ΗΠΑ ύστερα από ένα συγκλονστικό 3-2 σετ πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία, η οποία νίκησε με 3-1 σετ την Ιταλία.
Η ανατροπή των Ρώσων δεν ολοκληρώθηκε και οι ΗΠΑ ύστερα από ένα συγκλονστικό 3-2 σετ πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία, η οποία νίκησε με 3-1 σετ την Ιταλία.
Οι Αμερικάνοι προηγήθηκαν με 2-0 σετ, καθώς στηρίχθηκαν στο εκπληκτικό σερβίς τους (κυρίως του Στάνλεϊ), ενώ οι Ρώσοι μετά τα μισά του σετ έδειχναν να χάνουν την πίστη τους.
Παρ όλα αυτά εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους στη συνέχεια και με κοροιφαίο τον Μιχαϊλοφ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 σετ.
Στο τάι μπρέικ η ομάδα του Μακατον, παρότι βρέθηκε πίσω και με 12-10, είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία και πήρε τη μεγάλη νίκη υποχρεώνοντας σε κλάματα του νεαρούς αντιπάλους τους, που πλέον θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.
Στον δεύτερο ημιτελικό, η Βραζιλία νίκησε την Ιταλία με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.
Εχοντας κορυφαίο τον Τζίμπα που πέτυχε 17 πόντους και άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση τους Ελερ και Γκουστάβο, η Βραζιλία δεν δυσκολεύτηκε να «γυρίσει» το σκορ, αφού βρέθηκε να χάνει με 1-0 στα σετ.
Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές και χρυσοί Ολυμπιονίκες του 2004, πέτυχαν την ολική επαναφορά και στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 33η αγωνιστική της Premier League.
Μετά τον Άρη, ο ΠΑΟΚ νίκησε σε 2ο σερί ντέρμπι, αυτή τη φορά με 76-72 επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο.
Επιστροφή στις νίκες ο Άρης μετά από οκτώ αγωνιστικές, επικράτησε του Βόλου με 3-2 με ανατροπή στην ανατροπή και μπήκε δυναμικά στη μάχη της 5ης θέσης Στο -3 πλέον, από τον Λεβαδειακό οι κίτρινοι.