Ο Δώνης δεν φεύγει από τη Λάρισα πριν τη λήξη και εκθειάζει τον Πανιώνιο
Ο Γιώργος Δώνης διέψευσε υπάρχει το ενδεχόμενο να αφήσει τον πάγκο της Λάρισας για τον αντίστοιχο της ΑΕΚ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. «Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα δύο μήνες πριν από το τέλος» είπε χαρακτηριστικά. Ο τεχνικός των «βυσσινί» αρνήθηκε, επίσης, ότι προετοιμάζει τον Γκαλίτσιο για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ενώ για τον Πανιώνιο - επόμενο αντίπαλο της ομάδας του - είπε ότι «είναι από τις ομάδες που μου αρέσουν ιδιαίτερα».
Ο Γιώργος Δώνης διέψευσε υπάρχει το ενδεχόμενο να αφήσει τον πάγκο της Λάρισας για τον αντίστοιχο της ΑΕΚ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. «Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα δύο μήνες πριν από το τέλος» είπε χαρακτηριστικά. Ο τεχνικός των «βυσσινί» αρνήθηκε, επίσης, ότι προετοιμάζει τον Γκαλίτσιο για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ενώ για τον Πανιώνιο – επόμενο αντίπαλο της ομάδας του – είπε ότι «είναι από τις ομάδες που μου αρέσουν ιδιαίτερα».
Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Γιώργος Δώνης είπε:
«Είναι σημαντικό ότι βρήκαμε τη δύναμη μέσα από τόσα προβλήματα να συμπεριφερθούμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσουμε στην 3η σερί νίκη μας. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να συνδυάσουμε το θέαμα με την ουσία, που είναι το αποτέλεσμα».
Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο ανέφερε:
«Παίζουμε με έναν πολύ καλό και επικίνδυνο αντίπαλο, που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Δεν κρύβω ότι είναι από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα που μου αρέσουν. Πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ καλά με πολύ καλή πίεση. Όταν χάνουμε τη μπάλα, θα πρέπει να έχουμε γρήγορη οργάνωση γιατί χάρη στους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει ο Πανιώνιος μπορεί να βρίσκει ανοικτούς χώρους και να δημιουργεί προβλήματα. Είναι κάτι που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση και ελπίζω όλα να πάνε καλά το Σάββατο».
Για τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε:
«Καταρχήν να ευχηθούμε περαστικά στο Νεκτάριο Αλεξάνδρου, ο οποίος έκανε μέσα στην εβδομάδα επέμβαση στον μηνίσκο και όλα πήγαν καλά. Ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα κοντά μας. Όσο για το ματς του Σαββάτου, υπάρχουν δύο προβλήματα. Το ένα έχει να κάνει με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος αυτή την εβδομάδα δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί κανονικά εξαιτίας ενός χτυπήματος στους προσαγωγούς που δέχτηκε στο ματς με την ΑΕΚ.
» Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Ζουράφσκι. Επρόκειτο να επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης από την Πολωνία, αλλά εξαιτίας της απεργίας έχει καθυστερήσει. Είναι πρόβλημα γιατί είναι εκτός δράσης από το περασμένο Σάββατο και θα είναι σαν να έρχεται πρώτη μέρα στην προπόνηση».
Για το ντεμπούτο των Ζουράφσκι και Μετίν τόνισε:
«Για τον Ζουράφσκι ήταν πιο δύσκολο, γιατί ουσιαστικά είχε κάνει μόνο μία προπόνηση μαζί μας. Παρόλα αυτά με την εμπειρία του μας βοήθησε πολύ και μάλιστα πέτυχε το γκολ που μας χάρισε τη νίκη. Η ποιότητα και η τεχνική του Μετίν είναι δεδομένες. Συμμετέχει πλέον κανονικά στις προπονήσεις και αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, αλλά δεν είναι ακόμη ικανοποιητικός ο βαθμός ετοιμότητάς του».
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΑΕΚ να είναι έτοιμη να υποβάλει στον Έλληνα τεχνικό πρόταση συνεργασίας είπε:
«Δεν έχω να απαντήσω κάτι γι αυτό. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα δύο μήνες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος από οποιονδήποτε σύλλογο κι αν δεχόμουν πρόταση».
Σχετικά με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο και σύμφωνα με την οποία ετοιμάζει τον Γιώργο Γκαλίτσιο για να πάρει τη θέση του βασικού στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Δώνης τοποθετήθηκε λέγοντας:
«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος μου ζήτησε τη γνώμη μου κι επειδή εγώ έχω περάσει από μεγάλες ομάδες ως ποδοσφαιριστής του είπα ότι όταν πάει εκεί το καλοκαίρι, δεν πρέπει να χάσει χρόνο. Να πάει με την ίδια λογική και το ίδιο αγωνιστικό θράσος με το οποίο λειτουργεί και τώρα στην ΑΕΛ. Και ότι αν πάει έτσι, θα μπορεί να μπει στην ενδεκάδα. Επειδή ο ίδιος μου έχει εμπιστοσύνη και θεωρεί ότι τον βοήθησα στο ξεκίνημά του, ζήτησε τη συμβουλή μου. Αυτό ισχύει και τίποτα περισσότερο.
» Παρότι η συμφωνία με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη, η συμπεριφορά του τόσο στους αγώνες και στην προπονήσεις δεν έχει αλλάξει. Είναι η ίδια ίσως και καλύτερη. Παίζει με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος, ακολουθώντας τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχει γαλουχηθεί και ως ποδοσφαιριστής μέσα από την ομάδα και ως άνθρωπος μέσα από την οικογένειά του. Το λέω αυτό γιατί κάποιοι έλεγαν ότι μπορεί να φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά».
Τέλος μίλησε και για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο φιλικό υποστηρίζοντας:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ο Μπανούσης έχει εξαιρετική παρουσία στις προπονήσεις. Ο Μάγγος είναι ήδη επαγγελματίας και ο Ρέτσας έχει δείξει καλά στοιχεία. Είμαστε επίσης πολύ ευχαριστημένοι από τον τερματοφύλακα τον Μπαϊμάκη, ο οποίος συμπεριφέρεται πολύ καλά και έχει ένα στοιχείο που – πέρα από τις υπόλοιπες ικανότητες και προσόντα – μου αρέσει πολύ στους τερματοφύλακες. Είναι πολύ καλός και ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια και μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην επιθετική ανάπτυξη».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.