Αφησε την τύχη μέσα από τα χέρια του ο Αρης, μένοντας στο 1-1 με την Μπράγκα
Η αγωνία καλά κρατεί για τον Αρη, που αρκέσθηκε στην ισοπαλία 1-1 με την Μπράγκα στο «Κλ. Βικελίδης», και θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για να διαπιστώσει εάν θα προκριθεί στους «32» του Κυπέλλου UEFA. Οι «κίτρινοι» όμως δεν θα κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς αντιμετωπίζουν την Μπάγερν στο Μόναχο, ενώ η Μπράγκα υποδέχεται τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα.
Η αγωνία καλά κρατεί για τον Αρη, που αρκέσθηκε στην ισοπαλία 1-1 με την Μπράγκα στο «Κλ. Βικελίδης», και θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για να διαπιστώσει εάν θα προκριθεί στους «32» του Κυπέλλου UEFA. Οι «κίτρινοι» όμως δεν θα κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς θα έχουν δύσκολο έργο στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, ενώ η Μπράγκα θα υποδεχθεί τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα.
Ο Αρης μπήκε στο γήπεδο με το άγχος της επιτακτικής νίκης και το πλήρωσε μόλις στο 6. Το άγχος αποτυπώθηκε στη λάθος έξοδο του Χαλκιά, που έδωσε τη δυνατότητα στον Λινζ να κάνει το 0-1. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» όμως δεν… πάγωσε.
Οι οπαδοί του Αρη δεν πτοήθηκαν, ήξεραν ότι το παιχνίδι είχε πολύ χρόνο και στάθηκαν με άριστο τρόπο στην ομάδα τους. Οι φωνές και ο παλμός που έδωσαν στους κίτρινους βοήθησαν να έρθει η απάντηση στο 26 και μάλιστα μετά από συνεργασία των δύο στόπερ, αφού ο Παπαδόπουλος… κέρασε και ο Ρονάλντο Γκιάρο… ήπιε.
Ο Αργεντινός ισοφάρισε 1-1 για τον Αρη και το παιχνίδι ξεκίνησε… από την αρχή. Ο Χαβίτο ήταν δραστήριος, κινητικός και ορεξάτος, όμως από ουσία τίποτα. Δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις φάτσα με την αντίπαλη εστία, τη μια στο 4 για να ανοίξει το σκορ και την άλλη στο 37 για να δώσει το προβάδισμα.
Όσο για την Μπράγκα, έδειχνε από την αρχή αποφασισμένη για να χτυπήσει το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να… πέσει χωρίς να δώσει τη μάχη της.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν πήγε στον Αρη όπως θα ήθελε. Οι «κίτρινοι» ήταν νευρικοί, φάνηκαν ανέτοιμοι για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ άργησε να έρθει και η βοήθεια από τον πάγκο, μόλις στο 79 με δύο αλλαγές.
Αντίθετα, από το 54 η Μπράγκα είχε την πολύτιμη συμβολή του Ζοάο Πίντο, ο οποίος παρά τα 36 χρόνια του, βοήθησε σημαντικά την πορτογαλική ομάδα, τόσο με την εμπειρία του, όσο και με την ποδοσφαιρική του κλάση.
Το 1-1 δεν μπόρεσε να αλλάξει και πλέον ο Αρης είτε θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Μόναχο στο παιχνίδι με την Μπάγερν είτε η Μπράγκα να μην κερδίσει τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα.
Την περασμένη εβδομάδα ήταν διαρροές ορισμών που δεν διαψεύστηκαν, είχαν προηγηθεί «η θέση της ΚΕΔ» και «οι τιμωρίες διαιτητών» για επίδειξη δύναμης της προπαγάνδας