Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπέγραψε και αμέσως μετά σκόραρε ο Μανού, για τερματοφύλακα κινείται η ΑΕΚ

Υπέγραψε και αμέσως μετά σκόραρε ο Μανού, για τερματοφύλακα κινείται η ΑΕΚ

Την απόκτηση του Εμάνουελ Μανού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΑΕΚ. «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της» δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος με το που ήρθε πέτυχε και το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» κινούνται για την απόκτηση τερματοφύλακα.

89

Την απόκτηση του Εμάνουελ Μανού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μέσος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Μπενφίκα για ένα χρόνο, ωστόσο η «Ένωση» διατηρεί οψιόν αγοράς του το ερχομένο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Εmanuel de Jesus Bonfim Evaristo Manu. O 25χρονος (28/8/1982) Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, με την ΑΕΚ να διατηρεί τη δυνατότητα να αγοράσει τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2008».

Σε περίπτωση που η «Ένωση» θελήσει να αποκτήσει τον Πορτογάλο μέσο, τότε θα πρέπει να δώσει στην Μπενφίκα το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά την απόκτηση του Μανού, η ΑΕΚ φορτσάρει και για τερματοφύλακα και θεωρείται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει και αυτό το θέμα.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μανού τόνισε: «Όταν προέκυψε η πιθανότητα να έρθω στην ΑΕΚ, είχα μιλήσει με τον Κώστα Κατσουράνη, μου είπε πολύ καλά λόγια για το σύλλογο. Ήθελα και εγώ να έρθω στην ΑΕΚ».

«Στην ομάδα» συνέχισε, «υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τους ξέρω από την Μπενφίκα, όπως o Μορέτο και o Μαντούκα, που μου έχουν δώσει κάποιες πληροφορίες για την ομάδα. Γνωρίζω επίσης και τον Ζεράλντο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, γνωστή στην Ευρώπη και δεν χρειάζεται κάποιος παίκτης να πάρει πολλές πληροφορίες γι αυτήν».

«Το γεγονός ότι δεν ήμουν στην προετοιμασία, δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην προσαρμογή μου, γιατί όλο αυτόν τον καιρό προπονούμαι καθημερινά, αλλά γενικά προσαρμόζομαι εύκολα. Δεν θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα. Η ΑΕΚ έχει πολύ θερμό κοινό και το σίγουρο είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της» προσέθεσε.

Με το που έφτασε και υπέγραψε ο Μανού, έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Η «Ένωση» έδωσε δύο φιλικά, διάρκειας 50 λεπτών. Στο πρώτο, με αντίπαλο την ομάδα Νέων του συλλόγου, έπαιξαν οι αναπληρωματικοί, οι «μεγάλοι» νίκησαν 5-1 και ο Μανού σκόραρε. Στο δεύτερο, με αντίπαλο τη Νέα Ιωνία, αγωνίστηκαν οι βασικοί που προετοιμάζει ο Λορένθο Σέρα Φερέρ για τη Σεβίλη και η ΑΕΚ νίκησε με 3-1.

ΑΕΚ – Ομάδα Νέων 5-1

Οι αναπληρωματικοί της μεγάλης ομάδας νίκησαν με 5-1 την ομάδα Νέων, με τον Μανού να κάνει το ντεμπούτο του με γκολ. Το 1-0 πέτυχε ο Κονέ στο 19, μετά από πάσα του Μπλάνκο και σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο. Όμορφο γκολ πέτυχε ο Πλιάτσικας στο 25, με σουτ στο αριστερό γάμα, κάνοντας το 2-0. Το 3-0 πέτυχε στο 37 ο Καφές με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή. Στο 30 ο Μανού ήταν δημιουργός, αφού έδωσε με τακουνάκι την μπάλα στον Τόζερ που μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον αντίπαλό του και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Νέοι μείωσαν στο 37 με πέναλτι του Παυλή και στο 39 ο Μανού έγινε σκόρερ. Με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΑΕΚ: Μορέτο, Αμανατίδης, Γκέντσογλου, Ασκάρατε, Πλιάτσικας, Καφές, Τόζερ, Ντιούφ, Μανού, Κονέ, Μπλάνκο

Ομάδα Νέων: Μοσχονάς, Πάνος, Ζιάμπαρης, Ανδρίκος, Λίτσιος, Βάσος, Ταχτσίδης, Δαρσίνος, Τσαμουρλίδης, Παυλής, Τόφας

ΑΕΚ – Ν. Ιωνία 3-1

Στο δεύτερο φιλικό, με αντίπαλο τη Νέα Ιωνία, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ χρησιμοποίησε τους βασικούς, δοκιμάζοντας τον Μπούρμπο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Παπασταθόπουλο, Αλβες στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απουσίας των Αρουαμπαρένα, Δέλλα. Στο 21 ο Ενσαλίβα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Λυσσάνδρου δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μαντούκα με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Στο 29 ο Ριβάλντο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ενσαλίβα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Νέα Ιωνία μείωσε στο 43, με πέναλτι του Υφαντή. Ωστόσο, το τελευταίο γκολ ανήκε στην ΑΕΚ, στο 41, με σκόρερ τον Λυμπερόπουλο, μετά από πάσα του Ριβάλντο.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Ζεράλντο, Ράμος, Ζήκος, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος

Νέα Ιωνία: Λυκούρης, Κούρκουλας, Χρόνης, Γκαϊδάς, Λυσσάνδρου, Υφαντής, Μουρούτης, Παππάς, Μπαλάσκας, Μοστράτος, Πανέτας

Επαιξαν και οι: Καβαλάρης, Μαυρομάτης, Χρόνης, Καραμήτρος, Αχμέτ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Χάρης Παππάς έπαιξε με την ομάδα της Νέας Ιωνίας, δείγμα ότι ο Σέρα Φερέρ δεν τον υπολογίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Φοβερή ατάκα Παπανικολάου: «Ο Λάρι είναι μια κατηγορία μόνος του, έχει δώσει μπόλικο ψωμάκι» (vid)

Η καλύτερη, η χειρότερη και η πιο αστεία στιγμή τη φετινή σεζόν στην Euroleague… part 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024