Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απόπειρα πόλωσης καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Κ.Καραμανλής

Απόπειρα πόλωσης καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Κ.Καραμανλής

Απόπειρα πόλωσης του κλίματος και στρέβλωσης της πραγματικότητας καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα. «Τους αφήνουμε πίσω στην αγωνία τους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

71

Απόπειρα πόλωσης του κλίματος και στρέβλωσης της πραγματικότητας καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα. «Τους αφήνουμε πίσω στην αγωνία τους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Προετοιμαζόμαστε συγκροτημένα και έγκαιρα για την επόμενη γενιά μεγάλων έργων, αφήνουμε πίσω όσους μιλάνε για πράσινα και μπλε έργα, αφήνουμε πίσω όσους, στην αγωνία τους να κάνουν αντιπολίτευση, καταφεύγουν στην οξύτητα και στην ισοπέδωση των πάντων» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός εστίασε στην πολιτική της ΝΔ στον τομέα του περιβάλλοντος, σημειώνοντας: «Θα φέρουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία του αγώνα για το περιβάλλον. Δεν είναι εύκολο, έχουμε να καλύψουμε την αδράνεια δεκαετιών».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι από το Μάρτιο του 2004 έχει εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή και έχουν ενσωματωθεί 27 κοινοτικές οδηγίες για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ, εφαρμόζεται ολοκληρωμένη πολιτική για το περιβάλλον, όπως είναι το εθνικό σχέδιο κατανομής των ρύπων, με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο. Η τελευταια έκθεση της ΕΕ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις προβλέψεις αυτές.

Είπε ακόμη ο κ. Καραμανλής ότι από το 2004 έχουν θεσμοθετηθεί δέκα προστατευόμενες περιοχές, επίσης θεσμοθετείται ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού και έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι με τους τρεις αγωγούς, τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τον ελληνοϊταλικό αγωγό και τον αγωγό «South Stream», η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας για την περιβαλλοντική πολιτική, επισήμανε την αύξηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των ελέγχων και τα αυστηρά πρόστιμα, καθώς επίσης και τη σημαντική επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων για το περιβάλλον.

Ειδική αναφορά έκανε στο Εθνικό Κτηματολόγιο, λέγοντας ότι το έργο προχωρεί και σημείωσε ότι σήμερα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 90 κτηματολογικά γραφεία, έναντι 22 το 2004.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση, με σεβασμό στη διαφάνεια. Στάθηκε δε, στο νέο σύστημα μειοδοτικών διαγωνισμών, τη θέσπιση νέων ενιαίων αξιόπιστων τιμολογίων, το νέο νόμο ανάθεσης μελετών, που είναι σύμφωνος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μίλησε ακόμη για τα έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση, λέγοντας: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που έχει γίνει ποτέ». Προσέθεσε δε, ότι μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ υλοποιεί έργα συνολικού ύψους 16 δισ. ευρώ και ότι στο στάδιο της δημοπράτησης είναι 288 νέα έργα συνολικού, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον οκτώ δισ. ευρώ προορίζονται για τα μεγάλα οδικά έργα με τις συμβάσεις παραχώρησης.

«Και μόνο οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν τα έργα, δείχνουν τη διαφορά του σήμερα με το χθες, τη διαφορά με τους εκφραστές του χθες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Απέναντι σε εκείνους που κάθε χρόνο υπόσχονταν τα ίδια και τα ίδια, που νόμιζαν ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν εσαεί τους πολίτες, εμείς απαντούμε με το έργο μας».

Ο κ. Καραμανλής κατέληξε, αναφέροντας: «Με οδηγό και σύμμαχο την κοινωνία, αποδεικνύουμε ότι οι Έλληνες μπορούν καλύτερα, με έργο και μεταρρυθμίσεις προχωρούμε μπροστά».

Απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του πρωθυπουργού. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου, σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτε για τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του για τις φωτιές.

«Δεν εξήγησε γιατί έχει αφήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς στελέχη και τον θαυμαστό τεχνικό εξοπλισμό και τα οχήματα του Σώματος, χωρίς κάλυψη, αφού δεν προσέλαβε επί τέσσερα χρόνια, τους 4.000 πυροσβέστες που είναι αναγκαίοι, ξεχνώντας τη δική του δέσμευση, το 2004, για άμεση πρόσληψη 3.000 πυροσβεστών» συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση προσλαμβάνει αγροφύλακες και όχι πυροσβέστες και άλλους ειδικούς επιστήμονες.

«Ήταν τόσο πειστικός ο κ. Καραμανλής, που τις εξαγγελίες του ιδίου και του κόμματός του, το 2004, τις επανέλαβε σήμερα ο Νομάρχης Ιωαννίνων, σαν αιτήματα για το μέλλον της Ηπείρου.

» Δυστυχώς για την κυβέρνηση της ΝΔ, οι Ηπειρώτες έχουν και μνήμη και κρίση και αγωνία για τον τόπο τους. Και σήμερα, ο κ. Καραμανλής, αγνόησε και την μνήμη και την κρίση και την αγωνία τους, όπως άλλωστε ισχύει, όσον αφορά την κυβέρνηση Καραμανλή, για όλη την Ελλάδα.

» Κρίμα που ο κ. Καραμανλής, δεν περπάτησε την Εγνατία στην Ήπειρο, για να δει ότι, η κυβέρνηση του παρέδωσε μόλις 34χλμ δρόμου, όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, δημοπρατημένο και ολοκληρωμένο από το ΠΑΣΟΚ.

» Στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στο σχέδιό του για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού ο κ. Καραμανλής δεν έχει να αντιτάξει τίποτα και για αυτό καταφεύγει στο ψεύδος, την οικειοποίηση του έργου του ΠΑΣΟΚ, που παρουσιάζει ως δικό του, τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό και τις κενές περιεχομένου εξαγγελίες, όπως ήδη έχει αποδειχθεί από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του, που συνιστούν τέσσερα χαμένα χρόνια για την χώρα» κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο