Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια προτείνει ο Αλ.Αλαβάνος
Την πλήρη αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση ζήτησε από τον Πύργο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Πρόσθεσε επίσης ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα στις επερχόμενες εκλογές. Δηλώσεις και για τα ομόλογα.
Την πλήρη αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση ζήτησε την Πέμπτη από τον Πύργο ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα στις επερχόμενες εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε τις θέσεις του Συνασπισμού για την κατάργηση των Πανελλαδικών, την απλοποίηση της βαθμολογίας και την ελεύθερη εισαγωγή των υποψηφίων είτε στα πανεπιστήμια είτε σε επαγγελματικές σχολές.
Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε εκτενή αναφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα λέγοντας ότι ωθεί τη νεολαία στην απομνημόνευση.
Σχετικά με το θέμα των ομολόγων, ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε την θέση του Συνασπισμού για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να ερευνηθεί σε βάθος χρόνου το ζήτημα των ομολόγων.
Μιλώντας τέλος για τον νομό Ηλείας όπου πραγματοποίησε περιοδεία, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι πρόκειται για νομό με τεράστιες δυνατότητες και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται στήριξη και επέκταση των υποδομών του με τη βοήθεια και του τέταρτου ΚΠΣ.