Καταγγελίες για «νόθευση» της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους
Αντιπαράθεση στη Βουλή για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, έπειτα από καταγγελία του δικηγορικού συλλόγου,για απουσία τριών μελών από την Ολομέλεια ΑΠ. Ο Αρειος Πάγος τονίζει ότι, κατά πάγια τακτική, τα μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά.
Σε αντιπαράθεση για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους εξελίχθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την κύρωση του Κώδικα Κατάστασης των Κοινοτικών και Δημοτικών Υπαλλήλων.
Αφορμή καταγγελία του δικηγορικού συλλόγου, την οποία επικαλέστηκε το ΠΑΣΟΚ, ότι τίθεται θέμα «νόθευσης» της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, λόγω της απουσίας τριών μελών. Από την πλευρά του, ο Αρειος Πάγος λέει ότι κατά πάγια τακτική τα μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά.
Το θέμα έφερε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Καταγγέλλεται από το δικηγορικό σύλλογο θέμα νόθευσης της απόφασης του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων. Ότι η αναιρετική απόφαση του ΑΠ δεν ελήφθη από την Ολομέλεια του σώματος, αφού τρία μέλη του βρίσκονταν σε αποστολές» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Εκτός από το μείζον θέμα πειθαρχικής εξέτασης, τίθεται ζήτημα παραβίασης του Ποινικού Δικαίου και λειτουργίας των θεσμών. Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε τους συμβασιούχους προεκλογικά, έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μην υπεκφεύγει όμως και να πάρει άμεσα θέση. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης και εκμαυλισμού των θεσμών» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτο να παίρνει το ΠΑΣΟΚ ως δεδομένο μια καταγγελία, επειδή μπορεί να το βολεύει πολιτικά, και να την υιοθετεί». «Δείχνετε ότι δεν σέβεστε τη δικαιοσύνη, την οποία κρίνετε πάντα α λά καρτ. Αν υπάρχει ζήτημα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από τους μηχανισμούς της ίδιας της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο υπουργός.
Και συνέχισε: «Προκαλεί θυμηδία να μιλά το ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα των συμβασιούχων που το ίδιο δημιούργησε και ποτέ δεν έλυσε. Αντίθετα εξέθεσε και το κράτος απέναντι στους πολίτες και την Ελλάδα, απέναντι στη Κομισιόν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε 33.000 συμβασιούχους αορίστου χρόνου, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κανένα και σήμερα έρχεται και ζητάει και τα ρέστα».
* Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κύρωση του Κώδικα Κατάστασης των Κοινοτικών και Δημοτικών Υπαλλήλων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συμπολιτευόμενους βουλευτές.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.