Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ζημίες 0,8 εκατ. ευρώ για την Intracom στο πρώτο τρίμηνο

Ζημίες 0,8 εκατ. ευρώ για την Intracom στο πρώτο τρίμηνο

Ζημίες ύψους 0,8 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Intracom στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 6,93 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Ο ενοποιημένος τζίρος αυξήθηκε κατά 29,7% στα 88,9 εκατ. ευρώ.

27

Ζημίες ύψους 0,8 εκατ. ευρώ σημείωσε ο όμιλος Intracom στο πρώτο τρίμηνο 2007.

Ο ενοποιημένος τζίρος αυξήθηκε κατά 29,7% στα 88,9 εκατ. ευρώ, έναντι 68,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 3,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εάν από τα στοιχεία του α τριμήνου 2006 αφαιρεθεί το κεφαλαιακό κέρδος από την πώληση της συμμετοχής στη Forthnet, τα αντίστοιχα μεγέθη θα ήταν EBITDA 2,3 εκατ. ευρώ, EBT -1,7 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές 5,5 εκατ. ευρώ.

Αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του 2007 παρουσιάζουν οι πωλήσεις σχεδόν όλων των εταιριών-ομίλων που περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της Intracom Defense Electronics ανήλθαν στα 21,8 εκατ. ευρώ (13,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2006), του Ομίλου Intrakat σε 28,9 εκατ. ευρώ (17 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2006) και του Ομίλου Intracom ΙΤ Services σε 33,8 εκατ. ευρώ (29,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2006).

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα α΄τριμήνου και τις προοπτικές για το 2007, ο εντεταλμένος σύμβουλος χρηματοοικονομικής διοίκησης του ομίλου, Δ.Κλώνης, είπε ότι «τα πρώτα θετικά μηνύματα της νέας χρονιάς αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα 1ου τριμήνου».

Τα διαθέσιμα του ομίλου είναι 190 εκατ. ευρώ περίπου και οι δανειακές υποχρεώσεις 170 εκατ. ευρώ περίπου, αποδεικνύοντας την υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση της Intracom, σύμφωνα με τον κ. Κλώνη.

Για φέτος, ο κ. Κλώνης είπε ότι «προβλέπεται η επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία» και ότι όλες οι δραστηριότητες του ομίλου θα είναι κερδοφόρες, πλην της Hellas OnLine.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν τα 451,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 17,9 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές μετά φόρων 8 εκατ. ευρώ.

Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2006, με μη πλήρη ενοποίηση της Telecom, ήταν πωλήσεις 349,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 2,2 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές μετά φόρων 68,9 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο