Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κέρδη στη Γουόλ Στριτ
Η Γουόλ Στριτ αγνόησε την Τετάρτη τις μεγάλες απώλειες των κινεζικών μετοχών και σημείωσε άλλη μία άνοδο. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, βρήκαν στήριξη στο θετικό κλίμα που επικράτησε στις ΗΠΑ, και μείωσαν την αρχική πτώση.
Η Γουόλ Στριτ αγνόησε την Τετάρτη τις μεγάλες απώλειες των κινεζικών μετοχών και σημείωσε άλλη μία άνοδο.
Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την απόφασή της να τριπλασιάσει τον φόρο επί της διαπραγμάτευσης των μετοχών, ώστε να περιορίσει την υπερθέρμανση της χρηματιστηριακής αγοράς. Το αποτέλεσμα ήταν απώλειες ύψους 6% στη Σαγκάη.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.633,08 μονάδες (+0,83%), ο Nasdaq έκλεισε στις 2.592,59 μονάδες (+0,80%) και ο S&P 500 έκλεισε στις 1.530,23 μονάδες (+0,80%).
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, βρήκαν στήριξη στο θετικό κλίμα που επικράτησε στις ΗΠΑ, και μείωσαν την αρχική πτώση.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,07% στις 6.602,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,24% στις 6.042,15 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,21% στις 7.764,97 μονάδες.