Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Προβλήματα από τη βροχή σε όλη τη χώρα, άστατο καιρό μέχρι την Τρίτη προβλέπει η ΕΜΥ

Προβλήματα από τη βροχή σε όλη τη χώρα, άστατο καιρό μέχρι την Τρίτη προβλέπει η ΕΜΥ

Βροχές κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες ήταν το Σάββατο το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να βελτιωθεί από την ερχόμενη Τρίτη. Καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι, διακοπές ρεύματος και αναβολές πτήσεων.

30

Βροχές κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες ήταν το Σάββατο το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να βελτιωθεί από την ερχόμενη Τρίτη.

Δύο πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και της Aegean από Αθήνα προς Ρόδο και από Αθήνα προς Χίο δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης, από κεραυνό χτυπήθηκε Boeing 757 με 244 επιβάτες που είχε απογειωθεί από τα Χανιά για το Ανόβερο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Στο λιμάνι της Ρόδου συγκρούστηκαν δύο αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια, όταν έσπασαν οι κάβοι του «Oceanic 2» και με τη δύναμη των ανέμων έπεσε πάνω στο «Rhapsody».

Στην Αττική, μικρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με την Πυροσβεστική να δέχεται 15 κλήσεις για εγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, ενώ κλειστές ήταν το πρωί οι υπόγειες διαβάσεις της Χαροκόπου και της Χαμοστέρνας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Τέσσερις υποσταθμοί της ΔΕΗ τέθηκαν εκτός λειτουργίας και διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στον Αγιο Στέφανο, το Μαρούσι, το Παγκράτι, το Ψυχικό και την Παλλήνη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει πτώση και οι βροχοπτώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Το θερμόμετρο στην Αττική δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα φθάσει μέχρι τους 21-22 βαθμούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την ερχόμενη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Στη βόρεια Ελλάδα, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες από το χαλάζι και τη συνεχή βροχόπτωση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο