Στις «ανίδεες διοικήσεις ταμείων» επιρρίπτει ευθύνες για το ομόλογο ο Γ.Αλογοσκούφης
Την άποψη ότι «άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονται ανίδεες διοικήσεις ταμείων» εξέφρασε ο Γ.Αλογοσκούφης για την υπόθεση του ομολόγου. Απαντώντας για τη σύσκεψη με τους Γ.Ζορμπά και Αλ.Πιλάβιο έκανε λόγο για ανάγκη ευρείας συνεργασίας του υπουργείου με τις ανεξάρτητες αρχές.
Την άποψη ότι «άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονται ανίδεες διοικήσεις ταμείων» εξέφρασε ο Γ.Αλογοσκούφης για την υπόθεση του ομολόγου. Απαντώντας στις επικρίσεις για τη σύσκεψη με τους Γ.Ζορμπά και Αλ.Πιλάβιο έκανε λόγο για ανάγκη ευρείας συνεργασίας του υπουργείου Οικονομίας με τις ανεξάρτητες αρχές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε πως υπάρχει ανάγκη ευρείας συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών και την καλή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ζητήματα, όπως αυτά που προέκυψαν με το θέμα των ομολόγων.
Ο Γ.Αλογοσκούφης υπογράμμισε πως στην υπόθεση αυτή υπήρξε μια υπερβολική προμήθεια σε ένα συγκεκριμένο δομημένο ομόλογο από μια χρηματιστηριακή εταιρεία και πως έχει ήδη ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Αρχή αντιμετώπισης των προσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να διερευνήσουν όλες τις υποθέσεις που πιθανώς είναι ανάλογες.
Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως αυτό που είναι σαφές, είναι ότι «άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις ταμείων και τους διοχέτευαν ομόλογα, τα οποία παρουσίαζαν κινδύνους».
Σημείωσε, ακόμη, ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει «μια προσπάθεια ποινικοποίησης όλων των συναλλαγών που γίνονται από τα ταμεία» και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει μέτρα για να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, όπως την προσωρινή απαγόρευση της αγοραπωλησίας από τα ταμεία δομημένων και σύνθετων προϊόντων σε ομόλογα.
Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση αυτή, αλλά ένα θεσμικό πλαίσιο που παρουσιάζει χρόνιες αδυναμίες, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βελτιώσει, ενώ παρατήρησε πως το Δημόσιο δεν μπορεί να παρακολουθεί την πορεία των ομολόγων στη δευτερογενή διεθνή αγορά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, η αρχή σύμφωνα με την οποία τα ταμεία δεν μπορούσαν να επενδύουν πάνω από το 23% των αποθεματικών τους, συχνά παραβιάστηκε στο παρελθόν και προανήγγειλε δημοσιοποίηση στοιχείων για το ζήτημα αυτό.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας