Στο 1,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε ότι διαμορφώθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο, ενώ σε μηνιαία βάση ανήλθε στο 0,3%, συμβαδίζοντας με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε ότι διαμορφώθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο, ενώ σε μηνιαία βάση ανήλθε στο 0,3%, συμβαδίζοντας με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Eurostat είπε ότι η επιβράδυνση της αύξησης των τιμών ενέργειας, στο 0,8% σε ετήσια βάση, συνέβαλε στη συγκράτηση του πληθωρισμού, παρά την αύξηση 4,1% των τιμών των ποτών και του καπνού, καθώς και της σημαντικής ανόδου του κόστους υγείας και εκπαίδευσης.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,3% σε μηνιαία βάση και στο 1,8% σε ετήσια.
Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα παρέμεινε αμετάβλητος στο 3%, ενώ στο σύνολο των χωρών της ΕΕ διαμορφώθηκε στο 2,1%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Μάλτα (0,8%), τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Φιλανδία (1,2%), ενώ τα υψηλότερα στην Ουγγαρία (9%), τη Λετονία (7,2%), τη Βουλγαρία και την Εσθονία (4,6%).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας