Πρώτη «μονομαχία» Λάρισας-ΠΑΣ Γιάννινα με όνειρο τον τελικό
Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα δίνουν την Τετάρτη στο «Αλκαζάρ» (19:00, ΝΕΤ) το πρώτο ραντεβού τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, φιλοδοξώντας να κάνουν το πρώτο βήμα (εν όψει του επαναληπτικού στους «Ζωσιμάδες», στις 18 Απριλίου) για τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης.
Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα δίνουν την Τετάρτη στο «Αλκαζάρ» (19:00, ΝΕΤ) το πρώτο ραντεβού τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, φιλοδοξώντας να κάνουν το πρώτο βήμα (εν όψει του επαναληπτικού στους «Ζωσιμάδες», στις 18 Απριλίου) για τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης.
Για να φτάσει η Λάρισα στους «8» απέκλεισε τον Πανθρακικό (3-1), τον ΟΦΗ (1-1, 3-1) και την Κέρκυρα (0-0, 2-0). Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει… πετάξει εκτός Κυπέλλου τρεις ομάδες της Super League!
Στη φάση των «32» νίκησε σε νοκ άουτ παιχνίδι 2-0 το Αιγάλεω, στους «16» απέκλεισε τον Ηρακλή (1-1 στο Καυτανζόγλειο, 2-0 στους «Ζωσιμάδες») και στους «8» έκανε την μεγάλη έκπληξη.
Με νίκη 2-0 εντός έδρας και ήττα (στην παράταση) 1-2 εκτός, απέκλεισε τον κάτοχο του Κυπέλλου, Ολυμπιακό! Η Λάρισα έχει βρεθεί 3 φορές (1982, 1984, 1985) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το έχει κατακτήσει μία: το 1985.
Την περίοδο 1986-87 αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ηρακλή (1-1, 0-1). Ο ΠΑΣ Γιάννινα τις προηγούμενες τρεις φορές που είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, είχε αποκλειστεί.
Εφέτος δίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το παρών στην ημιτελική φάση του θεσμού. Οχτώ παίκτες έχουν πετύχει τα 9 γκολ της Λάρισας φέτος στο Κύπελλο: Κόζλεϊ (2), Αλωνεύτης, Μπασιλά, Διγκόζης, Φωτάκης, Γκαλίτσιος, Καζαντζής, Νταμπίζας.
Αντίθετα, μόλις τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ έχουν πετύχει τα 8 γκολ της ομάδας. Πρώτος σκόρερ είναι ο Σαϊτιώτης με 4 και ακολουθούν οι Κοντογουλίδης (2 – εναντίον του Ολυμπιακού), Καζναφέρης και Ντομορό.
Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, μετά από 4 μήνες απουσιάς, λόγω τραυματισμού, επιστρέφει στην αποστολή της Λάρισας σε επίσημο παιχνίδι. Αντίθετα, θα απουσιάσουν οι Βενετίδης, Φωτάκης, Γκίκας.
Ένα γκολ ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΣ, ο προπονητής τους, Γιάννης Παπακώστας. Από την ομάδα των Ιωαννίνων θα λείψουν οι Σερμιέντο, που χτύπησε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο τραυματίας Κοντογουλίδης και ο τιμωρημένος Αντάντο.
Το «Αλκαζάρ» αναμένεται να είναι κατάμεστο. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 600 οπαδούς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μ. Γερμανάκος του συνδέσμου Αθηνών.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.