Η Μarfin Popular δεν στοχεύει σε ποσοστό άνω του 10% στην Κύπρου
H Μarfin Popular Bank δεν σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της στην Τράπεζα Κύπρου πάνω από 10%, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της MPB Aνδρέας Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα σχεδιάζει επέκταση σε Ουκρανία, Ρωσία και επιλεκτικά στη ΝΑ Ευρώπη.
28
H Μarfin Popular Bank δεν σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της στην Τράπεζα Κύπρου πάνω από 10%, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της MPB Aνδρέας Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα σχεδιάζει επέκταση σε Ουκρανία, Ρωσία και επιλεκτικά στη ΝΑ Ευρώπη.
«Σε κάθε περίπτωση δεν σκοπεύουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας πάνω από το 10% στην Κύπρου. Εάν κάποια στιγμή δούμε τιμές πολύ ελκυστικές (…) μπορεί να πάρουμε λίγες μετοχές ακόμα», δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Η απόκτηση του πακέτου της Κύπρου (περίπου 8%) είναι για μας ένα hedge ενάντια σε πιθανή είσοδο μίας ξένης τράπεζας στην κύρια αγορά μας. Είμαστε ευγνώμονες στην Πειραιώς που μας έδωσε αυτό το πακέτο», είπε ο κ. Βγενόπουλος. «Δεν έχουμε καμία σκέψη για οποιαδήποτε προσέγγιση και συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της MPB αποκάλυψε ότι «θα προχωρήσουμε στην εξαγορά μικρής τράπεζας σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της ΝΑ Ευρώπης, στην Ουκρανία» και πως «η γεωγραφική μας ανάπτυξη θα γίνει είτε μέσω επενδύσεων σε μικρές τράπεζες, τις οποίες θα αναπτύξουμε, ή σε ορισμένες χώρες ξεκινώντας από το μηδέν».
Ο Βγενόπουλος είπε επίσης ότι η MPB, στην οποία το Dubai Investments διατηρεί ποσοστό 17,5%, θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2007. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου, και βάσει του επιχειρηματικού της σχεδίου ότι αναμένει καθαρά κέρδη 360 εκατ. ευρώ για το 2007 και υπερδιπλασιασμό τους έως το 2009 στα 600 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού – Η γενική κατάσταση σε άτομα 16 ετών και άνω
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442