Στις μεταφορές υπολοίπου για χαμηλότερη δόση στρέφονται οι δανειολήπτες
Στα προγράμματα μεταφορών υπολοίπου, ώστε να πληρώνουν χαμηλότερη δόση σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, στρέφονται οι δανειολήπτες, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορούν να κερδίσουν και πάνω από 1.500 ευρώ τον χρόνο.
27
Στα προγράμματα μεταφορών υπολοίπου, ώστε να πληρώνουν χαμηλότερη δόση σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, στρέφονται οι δανειολήπτες.
Την ερχόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια -για έβδομη φορά από τον Δεκέμβριο του 2005, κατά 0,25% σε 3,75%.
Αυτή η εξέλιξη θα επβαρύνει τον προϋπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών με κυμαινόμενο επιτόκιο, οι οποίοι για ένα μέσο δάνειο 150.000 ευρώ για 20 χρόνια θα πληρώνουν επιπλέον πάνω από 1.700 ευρώ κάθε χρόνο, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2005.
Έτσι, όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», στρέφονται μαζικά στη λύση της αναχρηματοδότησης των δανείων τους είτε μεταφέροντας τις οφειλές σε άλλη τράπεζα είτε μέσω αναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι 3 στα 10 νέα στεγαστικά δάνεια που θα εκταμιευθούν το 2007 θα αφορούν σε μεταφορές υπολοίπων.
Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξουν οι δανειολήπτες για να αναχρηματοδοτήσουν τις οφειλές τους (επαναδιαπραγμάτευση στην ίδια τράπεζα ή μεταφορά δανείου σε άλλη), μπορούν να κερδίσουν εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο.
Για παράδειγμα, δάνειο 100.000 ευρώ για 15 χρόνια με κυμαινόμενο επιτόκιο 5,3% (επιτόκιο ΕΚΤ 3,5% πλέον τραπεζικού περιθωρίου 1,8%) επιβαρύνεται με μηνιαία δόση 806,51 ευρώ. Αν ο δανειολήπτης «ρίξει» το τραπεζικό περιθώριο στο 0,7% (και το τελικό επιτόκιο σε 4,2%) κερδίζει άμεσα 56,76 ευρώ τον μήνα ή 681,12 ευρώ τον χρόνο.
Αν πάλι το «κλειδώσει» σε σταθερό επιτόκιο 3,95%, το κέρδος αυξάνεται σε 69,39 ευρώ τον μήνα ή 832,68 ευρώ τον χρόνο. Το κέρδος από την αναχρηματοδότηση αυξάνεται όσο μεγαλώνουν η διάρκεια και το ποσό του δανείου. Έτσι, για δάνειο 150.000 ευρώ για 20 χρόνια, με την ίδια διαδικασία ο δανειολήπτης μπορεί να κερδίζει 1.083,36 ευρώ τον χρόνο, μειώνοντας το περιθώριο κέρδους της τράπεζας στο κυμαινόμενο επιτόκιο ή 1.319,28 ευρώ επιλέγοντας το σταθερό.
Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για δάνειο 200.000 ευρώ για 30 χρόνια, όπου η αναχρηματοδότηση με μείωση του περιθωρίου κέρδους της τράπεζας μεταφράζεται σε ετήσιο κέρδος άνω των 1.500 ευρώ(1.590,96 ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού – Η γενική κατάσταση σε άτομα 16 ετών και άνω
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442