Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν

Την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2008 γνωστοποίησε και ο Τζον Μακέιν. Οι δηλώσεις του γερουσιαστή έγιναν στη διάρκεια της δημοφιλούς εκπομπής του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Λέτερμαν.

30

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2008 γνωστοποίησε και ο Τζον Μακέιν. Οι δηλώσεις του γερουσιαστή έγιναν στη διάρκεια της δημοφιλούς εκπομπής του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Λέτερμαν.

Μιλώντας στην εκπομπή του Λέτερμαν στο CBS, ο 70χρονος γερουσιαστής εξήγησε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο είχε σχηματίσει διρευνητική επιτροπή για τη συγκέντρωση κονδυλίων, ώστε να είναι υποψήφιος για το χρίσμα.

«Απόψε ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε.

Πάντως, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, η ηλικία του Μακέιν ίσως είναι το μεγαλύτερό του μειονέκτημα στην κούρσα για το χρίσμα, αφού σε περίπτωση εκλογής θα είναι 72 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων και έχει απήχηση και στους Δημοκρατικούς, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 55% των οπαδών του Δημοκρατικού κόμματος έχουν καλή εντύπωση για το πρόσωπό του.

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα καλλιέργησε ένα υπερκομματικό προφίλ, καθώς δεν δίστασε να αντιταχθεί στην πολιτική Μπους στο θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να ψηφίσει πολλές φορές στη Γερουσία μαζί με τους Δημοκρατικούς.

Στις προεδρικές εκλογές του 2004 , ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζον Κέρι είχε προτείνει μάλιστα στον Μακέιν τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου.

Στηρίζει, πάντως, άλλες επιλογές του νυν προέδρου, όπως στο θέμα του Ιράκ.

Από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων την υποψηφιότητά του έχει ήδη ανακοινώσει ο τέως δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο