Αποφασισμένη να μπλοκάρει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου η Ρωσία
Βέτο προτίθεται να ασκήσει η Ρωσία στο ΣΑ, εφόσον το Σώμα κληθεί να εγκρίνει σχέδιο ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι είπε ότι η Μόσχα στηρίζει το ψήφισμα του ΣΑ, βάσει του οποίου το Κόσοβο είναι επαρχία της Σερβίας.
30
Το δικαίωμα του βέτο προτίθεται να ασκήσει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εφόσον το Σώμα κληθεί να εγκρίνει σχέδιο ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι είπε ότι η Μόσχα στηρίζει το ψήφισμα του ΣΑ, βάσει του οποίου το Κόσοβο είναι επαρχία της Σερβίας.
«Εάν η επίλυση του status quo δεν γίνει αποδεκτή τόσο από το Βελιγράδι όσο και από την Πρίστινα, η ρωσική πλευρά θα ασκήσει το δικαίωμα του βέτο» ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντερ Αλεξέγιεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανεξάρτητη σερβική τηλεόραση Β92.
Ο Αλεξέγιεφ ανέφερε ότι το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου θα πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης και με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι η επαρχία αυτή αποτελεί σερβικό έδαφος.
«Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αγκίμ Τσέκου, ενημερώθηκε για τη θέση μας αυτή κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα» υπογράμμισε ο διπλωμάτης.
Εν τω μεταξύ, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα, Μάρτι Αχτισάρι, δήλωσε ότι στις αρχές του 2007 θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις του για το καθεστώς του Κοσόβου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισραήλ: Έπεται επίσκεψη Γουίτκοφ, θα συναντηθεί με Νετανιάχου
- MEGA: Η πρώτη επιλογή στην ενημέρωση και τον Ιανουάριο
- ΜΜΕ Τουρκίας: «Καμία πρόθεση να παραιτηθεί ο Αταμάν»
- O Μασκ θέλει να εκτοξεύσει ένα εκατ. δορυφόρους για τροχιακά data center
- Celia Kritharioti SS26 – Όταν το παλιό Χόλιγουντ συνάντησε την υψηλή ραπτική έγινε το θαύμα
- Ρωσία: Επιβεβαίωσε τις νέες απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ουκρανία στα ΗΑΕ
- Σε ποιο δήμο σχεδιάζεται να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο δασικής αναψυχής στα Βαλκάνια
- Ιράν: Να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ζητά ο Πεζεσκιάν – Συνάντηση Αραγτσί με Γουίτκοφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442