Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εβδομήντα νεκροί σε νέα σύγκρουση Ταμίλ και κυβερνητικών δυνάμεων στη Σρι Λάνκα

Εβδομήντα νεκροί σε νέα σύγκρουση Ταμίλ και κυβερνητικών δυνάμεων στη Σρι Λάνκα

Περίπου 70 άνδρες των ανταρτών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των ναυτικών δυνάμεων της Σρι Λάνκα εναντίον 25 πλοίων των Ταμίλ, στις ανατολικές ακτές της χώρας. Μετά από πεντάωρη ναυμαχία, 11 πλοία των ανταρτών βυθίστηκαν στη θάλασσα.

71

Περίπου 70 μέλη των ανταρτών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των ναυτικών δυνάμεων της Σρι Λάνκα εναντίον 25 πλοίων των Ταμίλ, στις ανατολικές ακτές της χώρας. Μετά από μια ναυμαχία που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, 11 σκάφη των ανταρτών βυθίστηκαν στη θάλασσα.

Η επίθεση αυτή των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ανταρτών ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών για την αναθέρμανση των ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό του αναζωπυρωμένου εμφυλίου πολέμου.

«Υπήρχαν 25 σκάφη των Ταμίλ που κατέπλεαν προς νότο. Έντεκα από αυτά βυθίστηκαν και 70 ναυτικοί τους έχασαν τη ζωή τους» τόνισε στέλεχος του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέντε ναύτες των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίσθηκαν κατά τις συγκρούσεις.

Το Απελευθερωτικό Κίνημα των Ταμίλ Ιλάμ δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση για τη ναυμαχία, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανάπτυξη ενός νέου αντάρτικου μετώπου για την ανακατάληψη πρόσφατα απωλεσθέντος εδάφους κοντά στον στρατηγικό λιμένα Τρινκομάλι, στα νοτιοανατολικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο