Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο απέκτησε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ
Μετά το ΥΠΕΞ και την Κνεσέτ, μία ακόμα γυναίκα σε ανώτατο αξίωμα στο Ισραήλ: Η Ντορίτ Μπεϊνίς, επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου. Απών από την τελετή ανάληψης καθηκόντων ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.
Μετά το ΥΠΕΞ και την Κνεσέτ, μία ακόμα γυναίκα σε ανώτατο αξίωμα στο Ισραήλ. Πρόκειται για την Ντορίτ Μπεϊνίς, η οποία αναλαμβάνει το Ανώτατο Δικαστήριο. Απών από την τελετή ανάληψης καθηκόντων ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.
Όπως γράφουν τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ, οι ανώτατοι δικαστές του Ισραήλ ορκίζονται ενώπιον του προέδρου, ωστόσο, ο νυν πρόεδρος ζήτησε να μην είναι παρών.
Καθήκοντα προέδρου για δύο ώρες -όσο δηλαδή διήρκεσε η τελετή- άσκησε η πρόεδρος της Κνεσέτ, Ντάλια Ίτζικ.
Ο αρχηγός του Κράτους του Ισραήλ κατηγορείται από υπάλληλο της προεδρίας ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά και δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο Μοσέ Κατσάβ αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.