Ανάπτυξη 2,7% προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη το 2006
Προς τα πάνω αναθεώρησε ο ΟΟΣΑ την πρόβλεψη του για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πλέον αρκετά ισχυρή για να αντέξει τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
27
Προς τα πάνω αναθεώρησε ο ΟΟΣΑ την πρόβλεψη του για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πλέον αρκετά ισχυρή για να αντέξει τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο πλαίσιο της «ενδιάμεσης» εκτίμησης -που συμπληρώνουν τις εξαμηνιαίες «Οικονομικές Προοπτικές» που δημοσιοποιεί κάθε Μάιο και Νοέμβριο ο διεθνής οργανισμός- ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ευρωζώνη το 2006 σε αύξηση 2,7% του ΑΕΠ, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση 2,2%.
Προς τα πάνω αναθεωρήθηκα νκαι οι σχετικές προβλέψεις για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης: Εκτιμάται, πλέον, ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% (αντί 1,8% προηγουμένως) και η γαλλική οικονομία με ρυθμό 2,4% (αντί 2,1%).
Αντιθέτως, ο ΟΟΣΑ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας (3,6%), εκτιμώντας ότι η Fed θα χρειαστεί, ενδεχομένως, να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.
Οι συστάσεις προς την Ιαπωνία είναι, τέλος, να αποφύγει αύξηση των επιτοκίων μέχρι να υπάρξει σαφής ένδειξη για σταθερή ανοδική τάση του δομικού πληθωρισμού.
Η δεύτερη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, οικονομία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί, το 2006, με ρυθμό 2,5%, βραδύτερο από το 2,8% για τον οποίο έκανε λόγο η εξαμηνιαία έκθεση που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός στις 23 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442