Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Με ισχυρή ανοδική τάση άνοιξε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Λίγο μετά το άνοιγμα ο δείκτης έφτασε τις 3.900 μονάδες και ανήλθε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών (18/5).
Με ισχυρή ανοδική τάση άνοιξε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Λίγο μετά το άνοιγμα ο δείκτης έφτασε τις 3.900 μονάδες και ανήλθε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών (18/5).
Στην αιχμή της ανοδικής τάσης παραμένουν οι μετοχές του κλάδου της Τεχνολογίας και των Τραπεζών, ενώ ξεχωρίζει ο τίτλος της Εθνικής που άγγιξε τα 32 ευρώ με κέρδη σταθερά πάνω απο 2%. Επίσης, απο την υψηλή κεφαλαιοποίηση σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές της Αγροτικής(+3,57%), της Cosmote (+1,85%) και της Alpha bank (+1,52%).
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 3.902,72 μονάδες σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,15%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιποίησης, FTSE/Χ.Α 20, κινείται στις 2.119,23 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,05%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/Χ.Α Mid 40, βρίσκεται στις 4.156,80 μονάδες με κέρδη σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/Χ.Α SmallCap 80, διαπραγματεύεται στις 783,20 μονάδες με σημαντική άνοδο σε ποσοστό 0,98%.
Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, στις πρώτες τρεις θέσεις με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο βρίσκονται οι εξής: της Τεχνολογίας με 2,13%, των Τραπεζών με 1,44% και των Ασφαλειών με 1,35%.
Απώλειες εμφανίζουν μόνο οι δείκτες του Εμπορίου και των Χημικών που υποχωρούν κατα 0,25% και 0,17% αντίστοιχα.
Οι μετοχές που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο είναι οι εξής: Παιρης +7,88%, Δέλτα Project +6,93% και Lavipharm +6,19%.
Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιριών: Moda Bagno -6,57%, Χατζηκρανιώτης -5,98% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -5,88%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 93,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 136 κινούνται ανοδικά, 49 πτωτικά, ενώ η τιμή 57 μετοχών παραμένει αμετάβλητη.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα