Απορρίπτει εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της η Β.Κορέα
Την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις έφθανε στην Κουάλα Λουμπούρ για τη Σύνοδο του Συνδέσμου Χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN), η Β.Κορέα απέρριπτε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εξαμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της.
53
Την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις έφθανε στην Κουάλα Λουμπούρ για τη Σύνοδο του Συνδέσμου Χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN), η Β.Κορέα απέρριπτε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εξαμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της.
«Εξαμερείς συνομιλίες; Τέτοιου είδους πράγμα δεν μπορεί να συμβεί» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ. Υπογράμμισε, δε, ότι συνομιλίες μπορούν να γίνουν αφού αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Β.Κορέας.
Οι δηλώσεις αυτές δεν εξέπληξαν, πάντως, την Κοντολίζα Ράις, η οποία δήλωσε: «Έχω πει ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλουν να συζητήσουμε στο πλαίσιο των εξαμερών συνομιλιών, είμαι έτοιμη να το κάνω. Αλλά δεν έχω κάποια ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες σκοπεύουν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση».
Πάντως, την αποτυχία για την υπόθεση των πυρηνικών της Πιονγιάνγκ, μπορεί να μετριάσουν οι επαφές που οργανώνονται για θέματα ασφάλειας στην περιοχή, με αφορμή τις πυραυλικές δοκιμές της Β.Κορέας.
«Θα έχουμε κάποια πολυμερή συνάντηση για να συζητήσουμε θέματα ασφάλειας στη βορειοανατολική Ασία» δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των ΗΠΑ για τα θέματα που σχετίζονται με την Β.Κορέα, Κρίστοφερ Χιλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Συνταγή: Ζυμαρικά alle vongole
- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
- Τοπικές βροχές το Μεγάλο Σάββατο – Βελτιωμένος ο καιρός το Πάσχα
- Πάσχα: Πώς να μην «σκάσουμε» στο φετινό οικογενειακό τραπέζι
- Στενά του Ορμούζ: Αργή και αβέβαιη η επανεκκίνηση
- Ο Τζόνας Σολκ και το εμβόλιο που νίκησε την πολιομυελίτιδα
- Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή των millennials;
- Η επιτυχία στην Βενεζουέλα έκανε τον Τραμπ ακόμα πιο αλαζόνα – Και τώρα, πληρώνει το τίμημα στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442