Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
Στο Μπόρμιο η εθνική για φιλικά πριν από το Μουντομπάσκετ

Στο Μπόρμιο η εθνική για φιλικά πριν από το Μουντομπάσκετ

Με κεντρικό πρόσωπο τον Βασίλη Σπανούλη, που σκέφτεται πλέον το ΝΒΑ, η εθνική μπάσκετ αναχώρησε με προορισμό το Μπόρμιο, όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά προετοιμασίας της, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. «Είναι νωρίς για συμπεράσματα» είπε ο Π.Γιαννάκης.

26

Για το Μπόρμιο της Ιταλίας, όπου θα μετάσχει στο πρώτο τουρνουά προετοιμασίας της, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας, αναχώρησε η εθνική μπάσκετ των ανδρών.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο τουρνουά τις Εθνικές ομάδες της Σερβίας (19:30, 21/8),του Καναδά (22:00, 22/8) και της Ιταλίας (17:00, 23/8).

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Παναγιώτης Γιαννάκης, έχει στη διάθεση του και τους 17 παίκτες, με τους οποίους άρχισε την προετοιμασία στο Καρπενήσι. Αναφορικά με τους στόχους του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της Εθνικής, ο «Δράκος» τόνισε:

«Τώρα θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους τους παίκτες. Σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας χρειάζεται μυαλό για την ανάπτυξη της συνεργασίας. Θα προχωρήσουμε με αυτούς τους παίκτες και στο τουρνουά της Κίνας θα έχουμε μαζί μας 13 ή 14 παίκτες, από τους οποίους θα επιλεγεί και η τελική 12άδα για το Παγκόσμιο».

Ο προπονητής της Εθνικής αναφέρθηκε και στη μετακίνηση του Σπανούλη, τον οποίο είχε παίκτη στο Μαρούσι, στους Χιούστον Ρόκετς: «Ο Σπανούλης δέχτηκε μια μεγάλη πρόταση και δείχνει τον χαρακτήρα του να κοιτά ψηλά. Θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να πετύχει στην νέα αποστολή του».

Ο αρχηγός της εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στις 19 Αυγούστου, όταν αρχίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα:

«Στα φιλικά παιχνίδια θα αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας και σημασία δεν έχουν τα αποτελέσματα, αλλά τα συμπεράσματα και η αξιοποίηση τους. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι στις 19 Αυγούστου, όταν θα αρχίσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι για τρίτο χρόνο στην Εθνική και κάθε φορά όλοι νιώθουμε καλύτερα, γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά.»

Στην ομοιογένεια της Εθνικής και το καλύτερο κλίμα σε σχέση με το περυσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου αναφέρθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος υπογράμμισε:

«Πίστευα ότι, ύστερα από την επιτυχία μας στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν γινόταν να έχουμε καλύτερο κλίμα στην ομάδα, αλλά εφέτος η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερα. Στην Εθνική, κάθε παίκτης «ξεχνά» τα πάντα και «δένεται» πολύ με τους συμπαίκτες του. Εχουμε μεγάλη ψυχική ομοιογένεια και στα φιλικά παιχνίδια θα επιδιώξουμε και την αγωνιστική.»

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο NBA με τους Ρόκετς του Χιούστον, μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του: «Είναι μια υπέροχη στιγμή. Δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόκληση της καριέρας μου. Οταν υπάρχουν φιλοδοξίες για να γίνεσαι καλύτερος, πρέπει να παίζεις και με τους καλύτερους. Το ΝΒΑ είναι υπέρτατη φιλοδοξία κάθε παίκτη και στόχος μου είναι να πετύχω».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Εθνική και τα φιλικά προετοιμασίας, ο διεθνής γκαρντ είπε: «Κάθε παίκτης στην Εθνική ομάδα γνωρίζει καλά τον ρόλο του και στα φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να δείξουμε τους συνδυασμούς μας, όπως συνέβη και πέρυσι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies