Προσφορά για τη ρουμανική CEC από την Εθνική – Απείχε τελικώς η Eurobank
Να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του Ρουμανικού Ταμιευτηρίου (CEC) αποφάσισε τελικά η Eurobank. Έτσι, στον αγώνα δρόμου για την εξαγορά παραμένει μόνο η Εθνική Τράπεζα, μαζί με την ουγγρική OTP και την αυστριακή Raiffeisen.
Να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά ποσοστού 69,9% του Ρουμανικού Ταμιευτηρίου (CEC) αποφάσισε τελικά η EFG Eurobank-Ergasias.
Έτσι, στον αγώνα δρόμου για την εξαγορά της CEC παραμένει μόνο η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα διασταυρώσει τα «ξίφη» της με την ουγγρική OTP και την αυστριακή Raiffeisen.
Η Εθνική Τράπεζα είχε διεκδικήσει τον περασμένο Δεκέμβριο την επίσης ρουμανική εμπορική τράπεζα BCR, αλλά τελικά στον διαγωνισμό επικράτησε η Erste Bank, προσφέροντας τίμημα 3,75 δισ. ευρώ, το οποίο αποτέλεσε ρεκόρ για τα δεδομένα της Ρουμανίας.
H Eurobank έχει ούτως ή άλλως παρουσία στη Ρουμανία, αφού ελέγχει το 62,89% της τράπεζας Bancpost.
Η CEC αποτελεί τη μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα της Ρουμανίας και την πέμπτη κατά σειρά μεταξύ όλων των εμπορικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Παράλληλα, η CEC κατέχει περισσότερα από τα μισά τραπεζικά καταστήματα της χώρας και καλύπτει απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.
Σύμφωνα με αναλυτές, η τιμή πώλησής της ενδέχεται να διαμορφωθεί γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, εν ολίγοις να είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη που προσδοκά να επιτύχει η ρουμανική κυβέρνηση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας