Προανακριτικές ακροάσεις στο Μιλάνο για την παραπομπή Μπερλουσκόνι σε νέα δίκη
Δικαστήριο του Μιλάνου «εγκαινίασε» τη μακρά σειρά προανακριτικών ακροάσεων που θα καθορίσει εάν θα παραπεμφθούν σε δίκη ο Σ.Μπερλουσκόνι και ο Βρετανός δικηγόρος Ντ.Μίλς, που καταγγέλλεται ότι δωροδοκήθηκε από τον Καβαλιέρε σε αντάλλαγμα ψευδούς κατάθεσης.
Η πρώτη από μία μακρά σειρά προκαταρκτικών ακροάσεων άρχισε τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Μιλάνου προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραπεμφθούν σε δίκη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Βρετανός δικηγόρος Ντέιβιντ Μιλς, που καταγγέλλεται ότι δωροδοκήθηκε από τον Καβαλιέρε σε αντάλλαγμα ψευδούς κατάθεσης.
Ο Ντέιβιντ Μιλς, εν διαστάσει πλέον σύζυγος της Βρετανίδας υπουργού Πολιτισμού Τέσα Τζόουελ, κατηγορείεται συγκεκριμένα ότι έλαβε το ποσό των 500.000 ευρώ από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκειμένου να ψευδορκήσει υπέρ του Καβαλιέρε σε δύο δίκες σχετικά με οικονομικό σκάνδαλο της αυτοκρατορίας Fininvest το 1997.
Αμφότεροι οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ντέιβιντ Μιλς αρνούνται την ενοχή τους σχετικά με τις κατηγορίες για «διαφθορά σε δικαστικές επιθέσεις» και δεν πρόκειται να παραστούν στις προανακριτικές διαδικασίες, όπως επισημαίνει σχετικά το BBC.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν τη Δευτέρα νέα αναβολή των προανακριτικών ακροάσεων, αίτημα το οποίο δέχθηκε ο δικαστής που εξετάζει την υπόθεση και ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 9 Ιουνίου. Ο Ντ.Μιλς υποστηρίζει ότι έχει νέες αποδείξεις που «θα καταρρίψουν την υπόθεση της εισαγγελίας».
Ωστόσο, η εισαγγελία θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μεταβίβαση 500.000 το 1997 από την οικογενειακή εταιρεία του Μπερλουσκόνι Fininvest σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί στο όνομα του Ντέιβιντ Μιλς έγινε για να εξαγοραστεί ο δικηγόρος, ώστε να ψευδομαρτυρήσει υπέρ του Μπερλουσκόνι σε δύο δίκες.