Στο ευρώ οφείλονται οι εκλογικές ήττες των κυβερνήσεων, δηλώνει ο Μπερλουσκόνι
Την παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΚ Χ.Πέτερινγκ προκάλεσε η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το ευρώ και γενικά ο ευρωσκεπτικισμός του. Βασικό αίτιο της ήττας των όποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, οφείλεται κατά βάση στο ευρώ, είπε ο «Καβαλιέρε».
Την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Χ.Πέτερινγκ προκάλεσε η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το ευρώ και γενικά ο ευρωσκεπτικισμός του.
Στην παρέμβασή του, την Τετάρτη, στην ημερίδα της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ιταλός πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το βασικό αίτιο της ήττας των όποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, οφείλεται κατά βάση στο ευρώ.
«Σε μια περίοδο στασιμότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι φυσικό να ευνοούνται οι όποιοι αντιπολιτευτικοι σχηματισμοί, αλλά εμείς θα αποτελέσουμε την εξαίρεση, όπως ακριβώς και ο Τόνι Μπλερ, ο οποίος όμως, πέρα από τα χαρισματικά προσόντα του, ποντάρει στη στερλίνα και όχι στο ευρώ» είπε ο Μπερλουσκόνι.
Αμεση ήταν η απάντηση του γγ του UDC (Ιταλικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος) κ. Τσέζα: «Καταλαβαίνω ότι αυτά μπορεί να τα λέει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, σε αυτόν όμως εδώ το χώρο θα μπορούσε να μην τα πει. Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν υπάρχουν ευρωσκεπτικιστές».
Σε ρόλο πυροσβέστη αντέδρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Πέτερινγκ, που κάλεσε τους Ιταλούς να ψηφίσουν Forza Italia και UDC. Όσον αφορά τα λόγια του Μπερλουσκόνι για το ευρώ, είπε: «Δεν νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι κατέκρινε το ευρώ».
Στο ξενοδοχείο Hilton της Ρώμης, άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή του.
Στο συνέδριο εκπροσωπούνται 68 κόμματα από 35 χώρες. Οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί ανέρχονται σε 18, από τους οποίους 11 ασκούν την εξουσία σε χώρες της ΕΕ και επτά σε χώρες εκτός ΕΕ. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης εννέα Ευρωπαίοι επίτροποι, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Συμμετέχουν πάνω από 1.000 σύνεδροι, 220 ευρωβουλευτές, 45 πρόεδροι κομμάτων, αλλά και εκπρόσωποι χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, που λαμβάνουν μέρος με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.