Πολυφαγία και νωθρότητα αυξάνουν τον κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού ή δεν είναι σωματικά δραστήρια αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης μη Hodgkin λεμφώματος, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού ή δεν είναι σωματικά δραστήρια αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης μη Hodgkin λεμφώματος, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Ερευνητική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Χρόνιων Παθήσεων με επικεφαλής τον Δρ Sai Yi Pan εξέτασε την επίδραση της ψυχαγωγικής σωματικής δραστηριότητας, της παχυσαρκίας και της πρόσληψης θερμίδων στον κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων National Enhanced Cancer Surveillance System του Καναδά.
Περισσότερα από 1.000 άτομα μη Hodgkin λέμφωμα και 3.000 άτομα υγιή άτομα συμπεριελήφθησαν στην έρευνα.
Οι ασθενείς έτειναν να έχουν μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων και είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι συγκριτικά με τα υγιή άτομα.
Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα σωματική δραστηριότητας είχαν 21% χαμηλότερο κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος, από τους άνδρες με τα χαμηλότερα επίπεδα σωματική δραστηριοποίησης. Οι πιο δραστήριες γυναίκες είχαν 41% χαμηλότερο κίνδυνο νόσησης από τις γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή.
Η παχυσαρκία συσχετίστηκε με 59% υψηλότερο κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος στους άνδρες και 36% στις γυναίκες, ενώ οι άνδρες με την υψηλότερη θερμιδική πρόσληψη είχαν 95% υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με τους άνδρες με την ελάχιστη θερμιδική πρόσληψη.
health.in.gr
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442