Απόσυρση από το Ιράκ έως το τέλος του 2006 ζήτησε από τη Βρετανία ο Ταλαμπανί
Οι Βρετανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να φύγουν από το Ιράκ μέχρι το τέλος τους επόμενου έτους, δήλωσε την Κυριακή ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί. «Δεν θέλουμε να μείνουν στο Ιράκ για πάντα» είπε ο Ταλαμπανί.
Οι Βρετανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να φύγουν από το Ιράκ μέχρι το τέλος τους επόμενου έτους, δήλωσε την Κυριακή ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί.
«Δεν θέλουμε να μείνουν για πάντα στο Ιράκ οι βρετανικές δυνάμεις. Μέσα σε έναν χρόνο –νομίζω στο τέλος του 2006- οι Ιρακινοί στρατιώτες θα είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τις βρετανικές δυνάμεις στο νότο» είπε ο Ταλαμπανί, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, προσέθεσε ότι μια ταυτόχρονη αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων θα ήταν καταστροφική για το Ιράκ και ότι ενδεχομένως θα οδηγούσε σε εμφύλιο.
Η Βρετανία έχει επανειλημμένως δηλώσει πως θα αρχίσει να αποσύρει τους περίπου 8.000 στρατιώτες της, μόλις οι τοπικές δυνάμεις μπορέσουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια στη χώρα. Όμως, το Λονδίνο έχει αρνηθεί να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση.
Ο στρατηγός του βρετανικού στρατού σερ Μάικ Τζάκσον συμφώνησε ότι υπάρχει πιθανότητα αποχώρησης μέσα σε ένα χρόνο, όμως αρνήθηκε να δώσει ακριβή ημερομηνία αποχώρησης.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.