Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις της παλαιστινιακής αστυνομίας με τη Χαμάς στη Γάζα
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Γάζα, στο χειρότερο ξέσπασμα ενδοπαλαιστινιακής βίας μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών. Αλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ της παλαιστινιακής αστυνομίας και ενόπλων της Χαμάς.
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Γάζα, στο χειρότερο ξέσπασμα φατριαστικής βίας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή, τον περασμένο μήνα.
Ακόμη 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν, σε μια σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ της παλαιστινιακής αστυνομίας και ενόπλων της Χαμάς.
Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ένας τοπικός αστυνομικός διοικητής και δύο πολίτες, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.
Τόσο η αστυνομία όσο και οι μαχητές της Χαμάς κατηγορούν αλλήλους ότι προκάλεσαν την αντιπαράθεση, η οποία επεκτάθηκε σε δύο «καταφύγια» της Χαμάς μέσα και κοντά στην πόλη της Γάζας.
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως ο αστυνομικός σκοτώθηκε όταν οι μαχητές εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες και προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον του αστυνομικού τμήματος, στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.