Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανησυχίες Καραμανλή για την κατάσταση στα λιμάνια εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Ανησυχίες Καραμανλή για την κατάσταση στα λιμάνια εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Σε κατάσταση συναγερμού θέτει τα λιμάνια της χώρας η κυβέρνηση, για να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα προβλήματα η έξοδος. O πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη για να του ζητήσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

28

Σε κατάσταση συναγερμού θέτει τα λιμάνια της χώρας η κυβέρνηση, για να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα προβλήματα η έξοδος όσων επέλεξαν διακοπές σε νησιωτικούς προορισμούς τον Αύγουστο, αλλά και για να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ταξιδιωτών κατά τη μεγάλη επιστροφή που θα κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

O πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα με το πλοίο της γραμμής από την Ίο, διαπίστωσε πόσο μεγάλη είναι η οργή της κοινής γνώμης από τις συνεχείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας και πόσο υψηλό είναι το πολιτικό κόστος που θα προκληθεί στην περίπτωση που τα φαινόμενα αυτά επαναληφθούν και στην έξοδο του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Για τον λόγο αυτόν καλεί σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη για να του ζητήσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επικρατήσει ηρεμία και τάξη στα λιμάνια όλης της χώρας, ως τη λήξη της περιόδου αιχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε χθες τη δυσφορία του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν όσοι ταξίδεψαν με συμβατικά πλοία στις αρχές Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι και ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να ήταν καλύτερα προετοιμασμένος. Όπως εξήγησε στους συνεργάτες του, το πολιτικό κόστος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλο, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν και ένα από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που υποτίμησαν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ευθύνες αποδίδονται από κυβερνητικά στελέχη και στον υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και στον υπουργό Αιγαίου Αρ.Παυλίδη, σημειώνοντας ότι έχει κι εκείνος συναρμοδιότητα και είχε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις να ρυθμίσει ζητήματα που τελικώς δεν έχουν ρυθμιστεί.

Γι αυτό και κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ναυτιλίας θα του ζητήσει να τεθούν όλα τα λιμάνια της χώρας σε συναγερμό για να αντιμετωπιστούν αμέσως όλα τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που πιθανόν να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Ταυτόχρονα θα ανακοινωθεί ότι, αν προκύψουν ευθύνες για τις ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν την ευθύνη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, οι κυρώσεις που θα επιβληθούν θα είναι πολύ βαριές, για να δοθεί το μήνυμα ότι θα πρέπει να σεβαστούν οι πάντες τα δικαιώματα των ταξιδιωτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο