Αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στα τουρκικά θέρετρα μετά την επίθεση στο Κουσάντασι
Η τουρκική αστυνομία εντείνει την Κυριακή τα μέτρα ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς της χώρα, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση της επίθεσης στο Κουσάντασι, με έναν Βρετανό και μία Ιρλανδή μεταξύ των θυμάτων. Η ευθύνη αποδίδεται σε παρακλάδι του PKK.
36
Η τουρκική αστυνομία εντείνει την Κυριακή τα μέτρα ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στο Κουσάντασι, με έναν Βρετανό και μία Ιρλανδή μεταξύ των πέντε νεκρών.
Η Hurriyet γράφει την Κυριακή ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η κουρδική οργάνωση ΤΑΚ (Γεράκια της Κουρδικής Απελευθέρωσης) -παρακλάδι του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα)-, που ανέλαβε την ευθύνη και για την έκρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Τσεσμέ, τραυματίζοντας 20 άτομα.
Η είδηση για την ανάληψη ευθύνης δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, ο Βρετανός πρεσβευτής στη χώρα δήλωσε στο BBC ότι οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο τουριστικό λεωφορείο από το PKK, το οποίο εμπλέκεται σε πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια.
Στο μεταξύ, τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν την Κυριακή 20 Κούρδους αντάρτες στο πλαίσιο τετραήμερης επιχείρησης στη νοτιοανατολική Τουρκία, με στόχο το PKK. Δέκα από τους Κούρδους σκοτώθηκαν όταν άνοιξαν πυρ εναντίον των Τούρκων στην πόλη Σινάκ, ενώ η επιχείρηση αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της πόλης Βαν.
Το πρωί της Κυριακής η κίνηση στους δρόμους του Κουσάντασι είναι περιορισμένη, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τα συντρίμμια του μίνιμπας.
Τρεις Τουρκοι -δύο γυναίκες και ένας άνδρας- ήταν επίσης μεταξύ των νεκρών της έκρηξης, η οποία διέλυσε τη στέγη του οχήματος καθώς κατευθυνόταν προς μια τοπική παραλία. Ακόμα 13 άτομα, ανάμεσά τους πέντε Βρετανοί, υπέστησαν τραύματα.
Η αστυνομία είχε εκτιμήσει αρχικά ότι επρόκειτο για επίθεση από βομβιστή-καμικάζι, αργότερα ωστόσο ανακοίνωσε ότι η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα στο λεωφορείο.
Επιστολή Καραμανλή στον Ερντογάν
Μετά την επίθεση στο Κουσάντασι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κ.Καραμανλής, απέστειλε στον Τούρκο ομόλογό του την ακόλουθη επιστολή:
«Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και εμού προσωπικώς επιθυμώ να σας εκφράσω τη θλίψη μου για τον τραγικό θάνατο και τον τραυματισμό αθώων ανθρώπων, από τη βομβιστική επίθεση στο τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις βίας και τρομοκρατίας, απ΄ όπου κι αν προέρχονται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Τσαρλς Νταν μπαίνει στον κόσμο του Batman – Ολοκληρώνεται το παζλ για το sequel
- Νέο κεφάλαιο για την Apple με την αποχώρηση του Τιμ Κουκ – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Οι Αρχές προειδοποιούν για νέο μεγα-σεισμό
- Στο Ηράκλειο ο Κικίλιας: Οι λιμενικοί μας κάνουν τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442