Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ έκανε ο Ασάφα Πάουελ στα «Τσικλητήρεια 2005»

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ έκανε ο Ασάφα Πάουελ στα «Τσικλητήρεια 2005»

Το είπε και το έκανε ο Ασάφα Πάουελ, που με επίδοση 9.77 πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 στη διάρκεια του Super Grand Prix «Τσικλητήρεια 2005». Πανελλήνια ρεκόρ πέτυχαν η Παπαδοπούλου στα 800μ με 1.59.79 και ο Φιλιππίδης με άλμα 5.72μ στο επί κοντώ.

66

Το είπε και το έκανε ο Ασάφα Πάουελ. Ο Τζαμαϊκάνός σπρίντερ με επίδοση 9.77 πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 στη διάρκεια του Super Grand Prix «Τσικλητήρεια 2005», που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΟΑΚΑ.

Συνεχίστηκε έτσι η καλή παράδοση του Ολυμπιακού σταδίου στα σπριντ, μετά το ρεκόρ του Μορίς Γκριν με 9.79 πριν έξι χρόνια.

Tο προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειώσει με 9.78 ο Αμερικανός Τιμ Μοντγκόμερι στις 14 Σεπτεμβρίου 2002 στο Παρίσι.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Μαρία Παπαδοπούλου στα 800μ., όπου τερμάτισε δεύτερη με 1.59.79.

Η Ελληνίδα αθλήτρια συνέτριψε το δικό της προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 2.01.00 από την 1η Ιουνίου 2002 στην Καλαμάτα.

Στην ίδια κούρσα η Ελένη Φιλάνδρα με 2.02.00 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων γυναικών (κάτω των 23 ετών) που ήταν δικό της με 2.04.18 από τις 6 Ιουνίου στα Χανιά.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα υπερέβη τα 5.72μ καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό του ρεκόρ που ήταν 5.71μ από τις 6 Ιουνίου στα «Βενιζέλεια».

Κορυφαίες φετινές επιδόσεις στον κόσμο πέτυχαν ο Σαϊφ Σααχίν (Κατάρ) στα 3.000μ στιπλ με 7.57.28, η Ντόκους Ινζικίρου (Ουγούντα) στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών με 9.15.04, η Γιουσούφ Γιαμάλ Μαριάμ στα 1.500μ με 3.59.13, ο Μουλαένι Μουλαουτζί στα 800μ με 1.44.12 και η Γιάνα Πίτμαν (Αυστραλία) στα 400μ εμπόδια με 53.44.

Η Χριστίνα Χαντζή σημείωσε στα 400μ εμπόδια ατομικό ρεκόρ με 56.45, πιάνοντας το υψηλό όριο για το παγκόσμιο του Ελσίνκι.

Στα 400μ εμπόδια των ανδρών ο Περικλής Ιακωβάκης έδωσε σπουδαία μάχη για τη νίκη με τον Γάλλο Ναμάν Κεϊτά για να έρθει στα τελευταία μέτρα να αρπάξει τη νίκη ο Νοτιοαφρικανός Λουί Βαν Ζιλ με 48.16.

Ο Ιακωβάκης ήταν δεύτερος με 48.24, επίδοση που είναι και η 6η κορυφαία φέτος στον κόσμο.

Ο Κώστας Ζαλαγκίτης στο τριπλούν επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση που βρίσκεται, αφού σε έναν ακόμη αγώνα ξεπέρασε τα 17 μέτρα (17.17μ), όπως και η Χρυσοπηγή Δεβετζή στις γυναίκες έκανε 14.53μ.

Στον ακοντισμό γυναικών η Αγγελική Τσιολακούδη έδειξε αρκετά σταθερή στις βολές της (62.72μ), ενώ η Κοκλώνη ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ με 11.33.

Στο ύψος ανδρών, όπου επίσης μετείχαν σπουδαία ονόματα, νικητής αναδείχθηκε ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα με 2.32μ.

Ενα απροσδόκητο συμβάν ήλθε να επισκιάσει το αγωνιστικό μέρος, όταν κατά την διάρκεια της προθέρμανσης η Βουλγάρα Ιβέτ Λάλοβα, το νέο μεγάλο ανερχόμενο αστέρι των σπριντ, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.

Η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο οστούν στο δεξί γόνατο.

Η Λάλοβα θα υποβληθεί σε επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι πρώτες εκτιμήσεις άνουν λόγο για πολύμηνη απουσία από τους στίβους και φυσικά χάνει το παγκόσμιο του Ελσίνκι τον Αύγουστο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies